Vakcollege leerlingen doen project samen met OCT Rijssen

Datum: 05-07-2012

reggesteynLeerlingen van Reggesteyn-Rijssen van het derde leerjaar vakcollege (timmeren en metselen) hebben bij het Opleidingscentrum Twente in Rijssen een gezamenlijk project afgerond.

Reggesteyn werkt nauw samen met het OCT, de vervolgopleiding voor bouwtechniek na het VMBO om een goede doorstroom te garanderen.

Voor dit project hebben de leerlingen hebben samen een “pomphuisje” gemaakt. De leerlingen maken met elkaar een voorbeeldhuis en bootsen op deze manier het werken in de alledaagse praktijk na. Naast het trainen van hun vakvaardigheden, doen de leerlingen ook ervaring op in het samenwerken met “collega's” van verschillende disciplines.

Zo hebben de metselaars de spouwmuren gemetseld (buitenkant schoonmetselwerk, binnenkant met poriso en kalkzandsteen). Timmerlieden hebben het deurkozijn, het raamkozijn en de houten skeletwanden gemaakt. Vervolgens is het huisje binnen gestukadoord door de metselaars. Het dak is weer vervaardigd door de timmerlieden.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: