Klezmermuziek en een goed verhaal!

Datum: 27-06-2012

zza27-6

Het derde concert in de Zomaar een Zomeravond reeks is bijzonder. In  een aangrijpend programma wordt  Joodse muziek gecombineerd met twee bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog. 


Een van de verhalen is ‘De Buit Bedroeg Ruim 46 Miljoen’. Dit waargebeurde verhaal gaat over de grootouders van Duo NIHZ-lid Bobby Rootveld. Zijn grootouders zaten in het verzet en deden actief mee met de grootste bankroof uit de Vaderlandse geschiedenis. In 1944 voelde de Duitse opperbevel-hebber in Nederland, Seyss Inquart, dat de oorlog wel eens in het nadeel van Duitsland zou kunnen aflopen. Hij verzamelde al het door de Nazi’s in Nederland gestolen geld op de bank in Almelo. Een verzetsgroep in Twente besloot de bank te overvallen. Dit verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Bobby’s grootvader, een Joodse onderduiker in Daarle. Het is een waar gebeurd verhaal.

De verhalen worden op indringende wijze verteld door Loek Boer en afgewisseld en begeleid door aangrijpende muziek van Duo NIHZ. Duo NIHZ bestaat uit Bobby Rootveld (klassiek gitaar) en Sanna van Elst (blokfluit). Duo NIHZ staat voor Duo Niet In Het Zwart.  Met een combinatie van oude muziek, nieuwe muziek, lichte muziek en eigen werk wil Duo NIHZ een breed publiek bereiken. Duo NIHZ heeft een niet-traditionele wijze van concerten geven. Bobby en Sanna studeerden beiden succesvol aan het conservatorium van Enschede. Duo NIHZ speelde reeds op vele bijzondere plekken en voor radio en televisie zoals bijvoorbeeld in het concertgebouw van Amsterdam, live voor radio 4 (AVRO’s Spiegelzaal).

U bent van harte welkom op 4 juli om 20.00 uur in de mooie oude kerk van Hellendoorn! Een kaartje inclusief programmaboekje  kost 7,50 euro (jongeren gratis).

Zet ook de volgende concerten vast in de agenda En op 11 juli treden de Twentezangers op samen met  Leah Rabinovish op fluit . Op 18 juli staat projectkoor Capella Enschede o. l.v. Jeanet Bosch op het programma.  

Op www.zomaareenzomeravond.nl is het volledige programma terug te vinden.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: