Onderwerpen in 'Onder de Loep'

Datum: 27-06-2012

onder de loepDonderdag 28 juni is er op RTV Oost, om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur, weer een uitzending van het programma ' Onder de Loep'. Hierin worden onderstaande onderwerpen behandeld.

 

 

Zaken  TWENTE:

Geesteren, Ootmarsum, Oldenzaal: dezelfde zakkenrollers actief

Een onbekende vrouw en twee mannen stelen portemonnees van mensen die boodschappen aan het doen zijn in een supermarkt. Uit de bewakingsbeelden concludeert de politie dat het om dezelfde personen gaat. We tonen deze bewakingsbeelden en vragen kijkers te bellen als ze deze vrouw en mannen herkennen.

 

Enschede: Schoenendieven

De onbekende dievegge, met schoenmaat 40, stal samen met een onbekende man een paar schoenen bij Axischoen aan het H.J. van Heekplein in Enschede. Op haar nieuwe schoenen wandelde ze, met haar oude paar in de hand, de winkel uit.  De man plaatste de lege schoenendoos terug en liep haar achterna. Het duo staat op de bewakingscamera. Wie kent ze?

 

Enschede: Kledingdieven

Met behulp van een winkelwagentje werden bij twee kledingzaken aan het Van Heekplein kledingstukken gestolen.  We tonen de camerabeelden waarop twee mannen en een vrouw te zien zijn terwijl ze broeken wegnemen. Wie (her)kent ze?

 

Borne: gezocht: De alerte postbode en namen van drie zakkenrolsters

De portemonnee van een 81-jarige vrouw werd op donderdag 7 juni aan het Nijstad in Borne gestolen door drie jonge zakkenrolsters. Een onbekend gebleven postbode heeft de oude dame nog toegeroepen dat ze werd bestolen. Deze waarschuwing was echter te laat en de onbekende meiden renden hard weg. De drie meiden stonden even daarvoor, net als de bejaarde vrouw, in de supermarkt van Albert Hein aan het Marktplein in Borne. Deze bewakingsbeelden worden getoond. Wie kent deze meiden? De politie wil ook graag met de onbekend gebleven postbode in contact komen.

 

Losser, Glanerbrug: Getuigen gezocht van de dollemansrit tijdens achtervolging door politie

De verdachte van diefstal van ijzer bij een bedrijf in Losser zit nog steeds vast nadat hij vorige week woensdag werd aangehouden. Hij probeerde zijn aanhouding te voorkomen door met zijn auto te ontsnappen aan de politie. Dit resulteerde in een achtervolging waarbij de politieagenten gebruik moesten maken van zwaailicht en sirene werden veel te hoge snelheden gereden.  Onderweg hebben een aantal weggebruikers zichzelf in veiligheid moeten brengen om een botsing/aanrijding met de (verduisterde) auto van de verdachte, een rode Opel Corsa, te voorkomen. Politie wil heel graag in contact komen met deze getuigen. Een gedeelte van de route van de achtervolging wordt in de uitzending getoond.

 

Oldenzaal: Koffie en sigaretten/shagdieven actief

Twee mannen worden er van verdacht om drie glazen potten koffie en 30 pakjes sigaretten en shag te hebben weggenomen bij de C1000 aan de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal. Ze staan op de bewakingsbeelden. Wie (her)kent ze?

 

Zaken  IJSSELLAND:

IJsselmuiden, Overval op Chinees restaurant

Op donderdagavond 31 mei rond 20.15 uur heeft een onbekende man een overval gepleegd op een Chinese restaurant hier aan de Burgemeester van Engelenweg. De man bedreigde een medewerkster met een mes en eist geld. De medewerkster geeft daarop het geld. De man gaat er vervolgens lopend vandoor in de richting van de Hobbemastraat.

 

Olst, woningovervallen

Een 90-jarige vrouw en haar 61-jarige dochter zijn in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juni door twee mannen overvallen in een woning aan De Schaapvijver. Onder bedreiging van wapens moesten de vrouwen geld en sieraden afgeven. Hierna gaan de onbekende mannen er vandoor. In de nacht van 25 op 26 juni proberen twee personen een woning aan de Bongerd te overvallen. Doordat de bewoner hard begon te schreeuwen gingen de onbekende mannen er zonder buit vandoor.

 

Staphorst, diefstal portemonnee

Een 76-jarige inwoonster van Staphorst wordt op dinsdag 5 juni door een onbekend stel bestolen van haar portemonnee in een supermarkt aan de Ebbinge Wubbelaan. Kort daarvoor heeft hetzelfde stel ook een 50-jarige plaatsgenote bestolen van haar portemonnee in een supermarkt aan de Markt. In de uitzending worden bewakingsbeelden van het onbekende stel getoond.

 

Dedemsvaart, diefstal portemonnee

In een supermarkt aan de Markt wordt een 68-jarige inwoonster van Dedemsvaart op dinsdag 5 juni ongemerkt bestolen van haar portemonnee. Een onbekende man pint kort na de diefstal drie maal met haar pinpas. Van de man zijn bewakingsbeelden die in de uitzending worden getoond.

 

Zwolle, diefstal portemonnee

Twee onbekende dames helpen op dinsdag 1 mei een 75-jarige inwoonster van Zwolle met het inladen van haar boodschappen op het parkeerterrein van winkelcentrum de Dobbe. Ondertussen stelen ze haar portemonnee met pinpas waarmee ze korte tijd later een groot geldbedrag opnemen bij een pinautomaat in de buurt. Van de pinnende dames zijn bewakingsbeelden. Deze worden in de uitzending getoond.

 

Deventer, diefstal pinpas

Een 84-jarige man wordt kort nadat hij gepind heeft op de Johannes van Vlotenlaan bestolen van zijn pinpas. Een onbekende man, vermomd met pet en bril, pint kort daarna een aanzienlijk geldbedrag van zijn rekening. Wie is deze onbekende pinner?

 

Ommen/Dalfsen, diefstal make-up

Een man met een roze poloshirt steelt op donderdag 24 mei een grote hoeveelheid make-up bij een winkel aan de Varsenerstraat. Dezelfde man steelt op vrijdag 8 juni nog een keer een partij make-up in een winkel aan de Bloemendalstraat. Van de diefstal zijn duidelijke bewakingsbeelden. Wie is deze man?

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: