Onderzoek vondst menselijke resten Eenhoornstraat afgesloten

Datum: 27-06-2012

ENSCHEDE - Op 8 april 2011 werden bij werkzaamheden in een tuin aan de Eenhoornstraat in Enschede de stoffelijke resten van de destijds 77-jarige bewoonster gevonden (zie onderstaande persberichten).

Het onderzoek is nu afgesloten zonder dat er zekerheid is gekomen hoe de vrouw in de tuin terecht is gekomen en wie hiervoor verantwoordelijk was. De stoffelijke resten van de vrouw zijn overgedragen aan haar familie.

 

Het rechercheteam van Politie Twente, het OM en het NFI zijn na het aantreffen van de resten een onderzoek gestart. Hieruit is haar identiteit vastgesteld en dat zij daar vermoedelijk sinds 1998 begraven lag. Uit het onderzoek is geen concrete doodsoorzaak naar voren gekomen. Er is onder meer door Politie Twente en het NFI technisch onderzoek gedaan op de plaats waar de resten zijn gevonden en in een naastgelegen tuin in de Eenhoornstraat. Ook is er tactisch onderzoek gedaan: denk hierbij aan een buurtonderzoek, relatieonderzoek en het raadplegen van de gemeentelijke basisadministratie. Het NFI heeft forensisch onderzoek uitgevoerd.

 

Gedurende het onderzoek werd de aandacht gevestigd op twee buurtbewoners in het bijzonder. De twee bedoelde buurtbewoners leven niet meer, anders waren zij zeer waarschijnlijk aangemerkt als verdachte. Beiden overleden ruim voordat het slachtoffer werd aangetroffen.

 

Onderstaand persbericht is donderdag 21 juli 2011 verzonden

Identiteit menselijke resten bekend

Enschede

Het rechercheteam van Politie Twente dat onderzoek doet naar de op 8 april jl. gevonden menselijke resten aan de Eenhoornstraat heeft via een DNA match, van een vrouwelijk familielid, de identiteit kunnen achterhalen.

Het blijkt te gaan om de destijds 77-jarige bewoonster. Vermoedelijk is zij medio 1998 in haar tuin begraven. Het rechercheteam, dat uitgaat van een misdrijf, onderzoekt op dit moment de toedracht en de doodsoorzaak. Onderdeel van dit onderzoek is een forensisch onderzoek in de tuin van een naastgelegen perceel.

 

Onderstaand persbericht is dinsdag 12 april 2011 verzonden

Gevonden beenderen zijn menselijke resten

Enschede

De beenderen die vrijdag 8 april in een tuin aan de Eenhoornstraat in Enschede zijn gevonden, zijn menselijke resten. Dat is de conclusie van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) die de beenderen onderzocht. Het NFI gaat de menselijke resten nader onderzoeken. Dit onderzoek moet duidelijkheid geven over onder meer geslacht, leeftijd en mogelijke doodsoorzaak.

De technische recherche gaat ondertussen verder met het onderzoek dat gestart is na de vondst van de beenderen. Dit onderzoek vindt onder meer plaats op de vindplaats van de beenderen. Ook doet de politie tactisch onderzoek naar de identiteit van de persoon. Dit gebeurt onder meer door een buurtonderzoek en onderzoek aan de hand van de lijst met vermiste personen.

 

Onderstaand persbericht is vrijdag 8 april 2011 verzonden

Beenderen gevonden in tuin

Enschede

Vrijdagavond 8 april omstreeks 21.00 uur zijn in een tuin van een woning aan de Eenhoornstraat in Enschede enkele beenderen aangetroffen. De bewoner was bezig met tuinwerkzaamheden en stuitte op enkele beenderen. De politie werd direct ingeschakeld. De technische recherche van de Politie Twente en het Nederlands Forensisch Instituut zijn direct een onderzoek gestart. Onderzoek moet uitwijzen of het om menselijke beenderen gaat.




Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: