Reggesteyn-Rijssen reist naar Rusland

Datum: 26-06-2012

reggesteynVisa zijn aangevraagd, tickets zijn geregeld, het is bijna zover. Van 30 juni tot en met 5 juli krijgt een groep leerlingen van Reggesteyn-Rijssen een bijzondere werkweek. Samen met hun begeleiders zijn zij te gast in Wit-Rusland om daar kennis te maken met de leefwijze en culturele gebruiken van de Russen.

Het wordt geen plezierreisje. Zo bezoeken de leerlingen onder meer een weeshuis en een Kolchoz. Zij overnachten bij twee verschillende gastgezinnen en communiceren door middel van handen en voeten en een ‘Wat & hoe in het Russisch’. Zo mogelijk spreken ze Duits of Engels. Voor veel leerlingen een ervaring om nooit te vergeten.

De leerlingen vertrekken zaterdag om 7.44 uur met de trein vanaf station Deventer. Ze reizen naar Schiphol en vliegen om 12 uur naar de stad Minsk. Daar komen ze om 15.30 uur aan, lokale tijd en dat wil zeggen een uur later dan in Nederland. Donderdag 5 juli keren de leerlingen terug. Zij komen om 11.10 uur aan in Amsterdam.

 

Programma

Zaterdag 30 juni   Vertrek en vlucht naar Minsk. Overnachting in een hostel in Minsk.

Zondag 1 juli     Vertrek met busjes naar Kobrin (350 km), bezichtiging House of Peace

en bezoek kerkdienst. Overnachting bij de plaatselijke bevolking.

Maandag 2 juli     Bezoek weeshuis Kobrin, doorreis naar Tsjerablits (300 km).

Overnachting (tweemaal) bij gastgezinnen.

Dinsdag 3 juli     Bezoek aan een Kolchoz (staatsboerderij), ’s avonds sport en spel met de

plaatselijke jeugd.

Woensdag 4 juli     Terug naar Minsk (275 km), bezoek stad, overnachting hostel

Donderdag 5 juli    Terugreis. Vertrek 9.30 uur lokale tijd.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: