Clubnight in De Leeren Lampe

Datum: 20-06-2012

leerenlampe

 RAALTE – De Leeren Lampe in Raalte presenteert op zaterdag 30 juni een Clubnight. In de Music Factory zorgen de resident-DJ’s voor een afwisselend avondje muziek. In de Brouwershut wacht een avondje après-skimuziek.

Het weekend erop, van vrijdag 6 tot en met zaterdag 8 juli, vormt De Leeren Lampe het toneel voor de eerste editie van het DLL Summer Event. Maar liefst 55 teams hebben zich opgegeven voor dit beachvolleybal en -handbaltoernooi. De inschrijving is inmiddels gesloten. Zaterdag 7 juli volgt bovendien een nieuwe editie van Bluestown-Live. Op het programma staan optredens van The Veldman Brothers en Twelve Bar Bluesband, twee absolute toppers uit de Nederlandse blues(rock)wereld.

 

The Veldman Brothers mogen geen onbekenden meer heten in Raalte en omstreken. De groep trad eerder met veel succes op tijdens Ribs & Blues en heeft een warm plekje veroverd in de harten van de vele luisteraars van het radioprogramma Bluestown. Gitarist Gerrit Veldman, zijn broer Bennie (hammondorgel en bluesharp), drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes hebben zich onder andere laten beïnvloeden door The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix en Howlin’ Wolf. Vorig jaar werden de heren door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot beste Nederlandse bluesband.

De Twelve Bar Blues Band, oftewel 12BBB, draait alweer een tijdje mee in de vaderlandse bluesscene. De heren zijn inmiddels graag geziene gasten op grote en kleine podia in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. De band rond JJ Sharp (zang en mondharmonica) en Kees Dusink (gitaar) speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij inspiratie uit de Chicagoblues. Twelve Bar Blues Band werd in 2010 uitgeroepen tot beste Nederlandse bluesband en gitarist Kees Dusink kreeg een jaar later de award voor beste Nederlandse bluesgitarist. Ook in het buitenland is de band niet onopgemerkt gebleven, op bluesradiostations in de VS, Engeland en Duitsland is de muziek van 12BBB regelmatig te horen.

Kaarten voor Bluestown-Live kosten 7,50 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur. Ook de Music Factory is die avond geopend. Daar staat een Clubnight met de resident-DJ’s op het programma. In de maanden juli en augustus hebben members van De Leeren Lampe elke zaterdagavond tot 0.00 uur gratis entree. De overige bezoekers betalen slechts 5 euro.

 

De Clubnight op zaterdag 30 juni begint om 22.30 uur. De entree bedraagt 8,50 euro, members betalen 7 euro. Reserveren voor het discovervoer van DLL kan die zaterdagavond tot 22.00 uur via www.deleerenlampe.nl.

 

Agenda

30 juni: Clubnight

6, 7 en 8 juli: DLL Summer Event

7 juli: Bluestown-Live en Clubnight

 

 

De Leeren Lampe is te vinden aan de Almelosestraat 2 in Raalte, tel: 0572-355855. Meer informatie op www.deleerenlampe.nl.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: