Reünie voor oude klanten van café de Schoenmaker

Datum: 20-06-2012

LUTTENBERG – Café de Schoenmaker in Luttenberg houdt zondag 22 juli een reünie voor alle ‘oude’ klanten van de voormalige uitbaters Hennie en Mariet Vloedgraven. Hennie deed zijn kroeg ruim twintig jaar geleden aan dochter Nathalie en schoonzoon Jan te Wierike.

“We richten ons in eerste instantie op iedereen vanaf 35, 36 jaar, iedereen die Hennie en Mariet nog heeft meegemaakt in het café of in de snackbar”, stelt Jan. “Maar we doen absoluut niet moeilijk. Eigenlijk is iedereen welkom.” Achter de draaitafels staat DJ Henk Laing, bekend van Cultura in Haarle. Hij zal alle rockklassiekers van weleer draaien.

 

‘Doen!’

De organisatie van de reünie is in handen van Jan en Nathalie, Hennie en Mariet, medewerkster Agnes Cents en klant van weleer Jos ‘Van de Kok’ Dijkman. “Het idee is ontstaan tijdens het feestje dat Jos in het café gaf voor zijn 50-ste verjaardag”, vertelt Jan. “Ik ben vervolgens meteen gaan polsen hoe Jos’ gasten reageerden. En iedereen was enthousiast: ‘Ja, doen!’”

 

Foto’s

De organisatie is van plan om een kleine foto-expositie te koppelen aan de reünie. Iedereen die oude foto’s heeft van de tijd bij de Schoenmaker wordt gevraagd om deze vooraf in te leveren. Na afloop krijgen zij die natuurlijk terug. “Dat kon nog wel eens heel mooi worden”, stelt Jan. “Al die oude rockers van vroeger, met hun ‘spiekerbuisies’, hun spijkerbroek, hun lange haar en de baal shag in hun tuk, zien er voor het overgrote deel tegenwoordig heel anders uit.”

 

Opgave

De entree bedraagt 5 euro, maar daarvoor krijgen alle gasten ook hapjes en een broodje beenham. De organisatie vraagt aan belangstellenden om zich vooraf op te geven. Dit om af te kunnen tasten of er extra ruimte (een tent) nodig is en met het oog op de bereiding van de hapjes. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Schoenmaker, maar zijn eventueel ook telefonisch bestelbaar op 0572-301219. De reünie begint om 17.00 uur.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: