Zeshonderd “Zeemannen” veroveren Bruisend Nijverdal

Datum: 25-06-2012

dieregghesangersOp zaterdag 30 juni bruist het weer in Nijverdal, want maar liefst 12 shantykoren zijn aanwezig op het 'Regghe Coast Festival', dat opnieuw georganiseerd wordt door het Shantykoor 'Die Regghe Sangers'.


Al deze zingende mannen komen rond 10.30 uur aan en meren af in het Centrum aan de Constantijnstraat,waar een ieder wordt voorzien van een lunchpakket. Na de ontvangst en opening gaat het richting winkelcentrum om op 4 podia het winkelende publiek en de vele bezoekers uit de regio te vermaken met de vele shanty’s  en de bekende zeemansliederen.

De koren wisselen vanaf 12.00 uur telkens van podia, zodat de bezoekers de verschillende optredens kunnen beluisteren. Ook dit jaar is het weer gelukt om de koren uit alle delen van Nederland en Duitsland naar Nijverdal te halen.
Mede door hoofdsponsor HEMA en de andere plaatselijke ondernemers is het wederom een dag die Nijverdal laat bruisen.

De deelnemende koren zijn: Shantykoor Geeste (DLD),  Shantykoor De Roergangers uit Stadskanaal, Shantykoor Recht door Zee uit Rijnsburg, Bataviakoor uit Lelystad, Compagnons Vrouwlu uit Oosterwolde, Doekegat Piratenkoor uit Uithuizermeeden, Stuyvesant Sailers uit Wolvega, de Stormvogels uit Emmen, Strawberry Sailer Singers uit Zundert, de Bargzangers uit Lemele en de IJsselboei uit Brummen.

Dit jaar gaan ook Die Regghe Sangers zingen op hun eigen festival en na een middag vol vermaak voor iedereen zal er om 17.30 uur de afsluitende samenzang zijn van alle koren o.l.v Leo Kleinjan de altijd meedeinende dirigent van Die Regghe Sangers.

Al met al een dag om een bezoek aan het centrum van Nijverdal te brengen en te gaan genieten van deze stoere zeebonken. De toegang voor dit evenement is gratis en door de vele vrijwilligers wordt er voor de inwendige mens gezorgd.

 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: