Duurzaamheidsweek 16 t/m 22 juni: Naar een duurzaam Hellendoorn

Datum: 12-06-2012

gemeentebalkonDe gemeente Hellendoorn is volop bezig met duurzaamheid. Maar ook de ondernemers en  inwoners van de gemeente nemen allerlei initiatieven om energie te besparen, afval te scheiden, en zelf energie te produceren.

Om ideeën bij elkaar te brengen en te bevorderen en om van elkaar te leren, is er in de week van 16 tot en met 22 juni onder het motto Naar een duurzaam Hellendoorn een Hellendoornse Duurzaamheidsweek. Iedereen is van harte welkom!

 

Zaterdag 16 juni: markt

De week begint met een grote duurzaamheidsmarkt op zaterdag 16 juni, in de grote hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur van 11.00 tot 16.00 uur. Bij tal van kraampjes kunt u informatie krijgen over tal van duurzame en /of energiebesparende producten voor in en om het huis. Er is een elektrische auto, elektrische fietsen en scooters, energiezuinige huishoudelijke apparaten, isolatiemateriaal, zonneboilers, (PV) zonnepanelen enzovoorts. Ook voor de kinderen is er van alles te doen, zoals een zonnetelescoop, vlinderkasten en wandelende takken. In de middag  (tussen 14.00 en 15.00 uur) is er een debat tussen leerlingen van de debatclub van CSG Reggesteyn en de gemeenteraad onder leiding van burgemeester Anneke Raven.

 

18/22 juni: ronde tafel bijeenkomsten

In de rest van de week zijn er vier ronde tafel bijeenkomsten in het Huis voor Cultuur en Bestuur, bedoeld voor ondernemers en inwoners die  op één of andere wijze bezig zijn met duurzame energie. Maar ook inwoners die gewoon geïnteresseerd zijn in het thema zijn van harte welkom om mee te luisteren, te denken en te praten. Aan elke bijeenkomst is een thema gekoppeld, waar een deskundige eerste een korte inleiding over houdt (trends, ontwikkelingen, knelpunten). Vervolgens gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Het doel van de bijeenkomsten is inwoners/bedrijven die hiermee bezig zijn onderling met elkaar in contact  te brengen, te horen wat er leeft, waar eventueel nog behoefte aan is en welke rol de gemeente hierin kan vervullen. Alle informatie die we in deze week verzamelen, wordt gebruikt om een Hellendoornse duurzaamheidsagenda op te stellen. Daarin komt te staan op welke manier gemeente, inwoners en bedrijven gezamenlijk de gemeente Hellendoorn nog duurzamer kunnen maken. Graag nodigen we u uit om in deze week met ons mee te denken!

 

Maandag 18 juni, 13.30- 15.45 uur: Leven van de wind
Inleider: Eric Arends, Pondera
Gespreksleider: Jan Verhoek

Dinsdag 19 juni, 13.30- 15.45 uur: Hout als duurzame brandstof
Inleider: Harry Roetert, Stimuland
Gespreksleider: Jan Verhoek

Donderdag 21 juni, 13.30- 15.45 uur: Voor niets gaat de zon op
Inleider Willem Seine, Natuur en Milieu Overijssel
Gespreksleider: Jan Verhoek

Vrijdag 22 juni, 13.30- 15.45 uur: Duurzame mestverwerking
Inleider: Harry Roetert, Stimuland
Gespreksleider: Jan Verhoek

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: