Onderhoudsprogramma wegen 2012

Datum: 12-06-2012

gemeente hellendoornBinnenkort start weer het jaarlijkse onderhoud aan de wegen in de gemeente Hellendoorn.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van asfaltlagen, slijtlagen en asfaltreparatiewerkzaamheden van een aantal wegen. De werkzaamheden vallen onder de overeenkomst asfaltonderhoud 2010-2012 in de gemeenten Twenterand, Wierden, Rijssen-Holten en Hellendoorn. De werkzaamheden zijn besproken met de Plaatselijk Belangenorganisaties. In totaal is er voor het onderhoudsprogramma wegen bijna een miljoen euro beschikbaar.

 

 

Verhardingen

Op basis van visuele weginspecties zijn de maatregelen voor 2012 opgesteld binnen het beschikbare budget voor 2012. De afgelopen vorstperiodes hebben forse schade aangericht aan de wegen in onze gemeente. Niet alle schade is in de afgelopen winterperiodes verholpen, aangezien het budget niet toereikend was.

Vorstschade repareren gebeurt door het uitfrezen van asfalt op díe plekken waar ernstige schade is en het opnieuw aanbrengen op die plek van asfalt. Bij de keuze welke schade wordt aangepakt, is gekeken naar het type weg en hoe intensief een weg wordt gebruikt.

 

Onderhoud en groot onderhoud

Dit jaar wordt o.a. de Grotestraat (tussen Budde en politiebureau) gerepareerd. Diverse wegen worden voorzien van een nieuwe toplaag. Verder worden de fietspaden langs de Hellendoornseweg en de Meester Werkmanstraat aangepakt. Op de Poggenbeltweg worden de fietssuggestiestroken voorzien van een rode slijtlaag.

Er zijn enkele wegen waaraan groot onderhoud wordt verricht, omdat er een reconstructie plaatsvindt of rioleringswerkzaamheden. Het gaat in Nijverdal om wegen die in het project WOP De Blokken vallen en verder de Spoelerstraat, Duivenbreeweg, de Bote van der Walstraat, de H.H. Hartholtstraat en een gedeelte van de Wolterkampweg. Verder nog de Kerkweg en Poggenbeltweg in Haarle en de Nieuwstraat in Daarlerveen.

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: