Eerste editie van Picknick op de Boerschop

Datum: 31-05-2012

picknick3

LUTTENBERG - Zondag 10 juni 2012 moet het gebeuren: de eerste editie van ‘Picknick op de Boerschop’. Met als motto ‘Luttenberg op z’n best’ presenteert het Luttenbergse bedrijfs- en verenigingsleven zich op het terrein van de Luttenbergse groepsaccommodatie De Boerschop aan het publiek. En dat gecombineerd met vermaak voor het hele gezin, kinderactiviteiten, demonstraties en veel livemuziek.

 

 

Meer dan veertig bedrijven, verenigingen en stichtingen hebben hun medewerking toegezegd. “Veel meer dan we van tevoren ooit hadden durven hopen”, vertelt Johan van Leeuwen namens de organisatie die in handen is van Café De Schoenmaker, Gemeenschapscentrum Elckerlyc, Café-Zalen Spoolder, Coop Tingen en De Boerschop. “We zijn vroeg begonnen met organiseren, dus in het begin was het nog even afwachten, maar daarna kwamen de aanmeldingen vanzelf op gang. Het enthousiasme is enorm!”


Picknick op de Boerschop word een echte familiedag. Daar hoort ook een groot kinderactiviteitenprogramma bij. Dat wordt georganiseerd door Kindercentrum ’t Schanebroekkie en de plaatselijke Hobbyclub. Creativiteit staat centraal. Zo mogen de kinderen zelf een vliegtuigje maken. “En we kunnen alvast verklappen dat er twee auto’s komen te staan die de jeugd mag oppimpen”, vertelt Johan. “Later tijdens het Luttenbergs Feest zullen deze auto’s meerijden in de optocht.” Maar er is veel meer. SDOL, ReDIT en de Regiobank hebben een boardingveldje geregeld. Vakantiepark de Luttenberg komt met een springkussen. De organisatie van het jaarlijkse beachtennistoernooi zal het publiek kennis laten maken met deze sport. Daarnaast is het mogelijk om een ritje te maken in een huifkar en komt er een draaimolen te staan.

 

picknick3
Ook aan muziek is gedacht. Op twee plekken kan het publiek kijken en luisteren naar live muziek. Bij een speciaal terras is er akoestische muziek. Op een groot podium staan diverse bands. Wat muziek betreft, richten Picknick op de Boerschop zich grotendeels op de jaren zestig en zeventig. Veel muzikanten uit Luttenberg werken mee. De opening van het festival wordt verricht door Höllenboer. “Met dit evenement richten we ons overigens niet alleen op Luttenberg”, vertelt Johan, “we hopen ook een prachtig programma te bieden aan de mensen uit de regio. Kom kijken wat voor verrassends Luttenberg allemaal te bieden heeft!”

 


De picknick begint rond 10.30 uur. Voor de ouderen zal er een taxidienst pendelen tussen Mariaoord en de Boerschop. Bij Coop Tingen wordt een actie gehouden, waarbij je kunt sparen voor een gevulde picknickmand. Met picknicktafels en kleedjes wil de organisatie een echte picknicksfeer creëren. Op dit moment wordt hard gewerkt om ook een gratis verloting te organiseren, waarbij de deelnemende bedrijven prijzen inbrengen. De bezoekers kunnen onder andere een minuut gratis winkelen bij Coop Tingen winnen. “We hopen deze dag in samenwerking met heel Luttenberg tot een groot succes te maken”, vertelt Johan. “En als het even mogelijk is, willen we deze dag in 2013, als Luttenberg 175 jaar bestaat, nogmaals organiseren. Nog groter, nog beter, nog meer!”


Het evenement duurt van 10.30 tot 20.00 uur. Voor meer informatie zie www.picknickopdeboerschop.nl.

 

 

Veel Luttenbergse muziek

 

De bezoekers van de eerste editie van Picknick op de Boerschop kunnen kijken en luisteren naar onder andere Höllenboer, Nikes Train (met oud-Luttenberger Thomas Tijs), Play it Again, Marco Hovius, Activate, Red Lips, Freddy Willems Band, Muzicious en Metaformose.

Als je het over Luttenbergse muziek hebt, mag Höllenboer natuurlijk niet ontbreken. Gerard, Bas en Hans zullen het publiek vanaf een uurtje of elf ’s ochtends trakteren op een selectie van hun mooiste (luister)liedjes. Thomas Tijs kennen de meesten als zanger/gitarist van Damaged Brain en zijn hobbyband GTP, maar hij maakt ook deel uit van Nikes Train. Met deze zeskoppige band (met twee zangeressen) covert hij liedjes van onder andere U2, Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen en Elvis. Play it Again speelt ‘southern rock’ van The Allman Brothers Band en Lynyrd Skynyrd, nummers van grote troubadours als Van Morrison en Bob Dylan en moderner werk van Sheryl Crow en U2. Zangeres Gerlinde Endeman speelt als Luttenbergse een thuiswedstrijd. Marco Hovius kennen we als zanger/gitarist van 16Down. Hovius en zijn band scoorden in 2001 een grote hit met het ingetogen ‘Subtle Movements’. Maar rocken en/of de blues spelen kan Marco ook als de beste. Tijdens Picknick op de Boerschop zal hij als troubadour een selectie van zijn favorieten ten gehore brengen.


Activate tapt uit een heel ander vaatje. Deze jonge honden uit Raalte spelen stevige punkrock. Red Lips is een piepjonge band uit Lemele en omstreken. De jongeheren coveren onder andere The Cult en Pearl Jam, maar hebben ook al enkele eigen composities. De Freddy Willems Band speelt veel muziek uit de jaren zestig en zeventig. Vaak muziek met een vette Americanaknipoog, zoals liedjes van The Eagles. Deze band bestaat uit allemaal veteranen die hun sporen al lang en breed verdiend hebben. De coverband Muzicious bestaat uit acht jonge conservatoriumstudenten, waaronder oud-Luttenbergse Jesse Oosterwechel. De dames en heren spelen voor elk wat wils. Van Michael Jackson tot de Blues Brothers en van Anouk tot Jason Mraz.

Metaformose bestaat uit Bas v/d Toren en Hans Nieuwenhuis (beiden van Höllenboer). De heren zullen akoestische achtergrondmuziek verzorgen op het terras.

 

Deelnemers

 

Groepsaccommodatie De Boerschop

Coop Tingen

Café De Schoenmaker

Café-Zalen Spoolder

Elckerlyc

Kindercentrum ‘t Schanebroekkie

SDOL

Beachtennis

Vakantiepark de Luttenberg

Autobedrijf Kleinlangevelsloo

Bakkerij v/d Most

Kapsalon Het Schaartje

Installround

Eric Beuwer Grond- en Groentechniek

Rietdekkersbedrijf Wispels

Rensen Steenwelle Metselwerken

Frank Kappert Timmerwerken

Dijkman Klompenatelier

Oosterwechel Houten Vloeren

Technisch Handelsbureau ReDIT

Annie Schiphorst (pluktuin)

Stichting Vrienden van Mariaoord

Wijnboer Schotman

Forever Living

Salland Bier

Keurslagerij Albers

Auto Techniek Luttenberg

Tuincentrum De Achterberg

Bouwbedrijf Otten

Autobedrijf Mol

Erwin Otten Advies

Regiobank

Marc Oortwijn Schilderwerken

Verschoor Verf en Behang

Veldkamp Mode Woninginrichting

BHV Luttenberg

Loonbedrijf Grefelman

Racingteam Hageveld

Paardenmelkerij ‘t Schanebroek

Kwekerij Pot

Timmerwerk Plus

Zwembad ’t Siel

Jemako Raamdoeken

Toneelvereniging LUTO

 

Picknick op de Boerschop wordt mede mogelijk gemaakt door Michiel Tijs, Booijink Veevoeders, Mestebeld Trucks, Taxi de Bruin, Manege de Luttenberg, Jan de Winkel en de familie Groote Schaarsberg (parkeerterrein).

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: