Gemeente Hellendoorn ondersteunt FIXbrigade Hellendoorn

Datum: 26-07-2024

9.46 uur - De gemeente Hellendoorn gaat financiële ondersteuning bieden aan FIXbrigade Hellendoorn. Deze brigade is opgericht door Stichting Duurzaamheidscentrum Hellendoorn (SDH). De FIXbrigade helpt huurders en woningeigenaren -  met een laag inkomen en hoge energiekosten –  bij het verlagen van hun energiekosten door het kosteloos uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips, radiatorfolie en LED-lampen. 

 
In november 2022 heeft de gemeenteraad een oproep aan het college van B&W gedaan om een Fixteam op te zetten. FIXbrigade Hellendoorn is met steun van de provincie en FIXbrigade Nederland gestart. Nu wordt de volgende stap gezet om het team verder op te schalen en te professionaliseren, met als doel om 250 inwoners voor eind 2026 te hebben geholpen.  Zodat zij hun energierekening kunnen blijven betalen en hun wooncomfort wordt verbeterd.
 
Wethouder Dubbink licht toe: “Met de steun aan de FIXbrigade Hellendoorn zetten we een concrete stap in het ondersteunen van onze inwoners bij het verlagen van hun energiekosten. Dit initiatief zorgt ervoor dat we energiearmoede in onze gemeente effectief kunnen aanpakken en sluit perfect aan bij onze klimaat- en energiedoelstellingen.”
 
Professionaliseren FIXbrigade
SDH is blij met de ondersteuning van de gemeente Hellendoorn: "Het biedt ons de mogelijkheid om op te schalen en daarmee de komende jaren meer huishoudens met een lager inkomen te helpen om hun energiekosten te beperken”, aldus voorzitter Frans Brughuis.
 
De FIXbrigade Hellendoorn bestaat uit een team van vrijwilligers die bij mensen thuis komt om hun woning energiezuiniger te maken. Inwoners kunnen zich aanmelden voor hulp van de FIXbrigade via de website www.duurzaamhellendoorn.nl/fixteam of mailen naar duurzaamheidscentrumnijverdal@gmail.com.
 
Foto: Wethouder Annemarie Dubbink (duurzaamheid), Joost Hoogenkamp (beleidsmedewerker duurzaamheid), de vrijwilligers van FIXbrigade Hellendoorn met voorzitter Frans Brughuis. Afgelopen woensdag is de overeenkomst getekend.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: