Informatiepunt Digitale Overheid helpt je digitaal te gaan

Datum: 23-07-2024

9.21 uur - Contact met de overheid gaat steeds vaker via het internet en veel mensen vinden dit nog lastig. Wie daar hulp bij nodig heeft, kan ook in de maand augustus weer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Medewerkers van de bibliotheek zitten voor je klaar op alle dinsdagen in augustus van 10.00 tot 12.00 uur en geven je informatie waar je mee verder kunt. Ook kunnen ze een afspraak maken bij een organisatie die je verder kan helpen.


Wat kun je online regelen?
Je kunt steeds vaker zaken met de overheid regelen via internet. Het gaat dan bijvoorbeeld om belastingen, toeslagen, zorg regelen, werk zoeken, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen en nog veel meer. Om deze zaken digitaal te regelen, heb je wel een DigiD nodig en moet je met een computer om kunnen gaan. Veel mensen vinden dit lastig, maar ook hier kan hulp bij worden geboden. De bibliotheek medewerkers laten je graag zien waar je de informatie kunt vinden en hoe het werkt. Deze hulp is gratis en je hoeft ook geen lid van de bibliotheek te zijn. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: