Workshop Borduren uit de pronkrol: open naaiwerk

Datum: 16-07-2024

8.18 uur - Oald Heldern de Noaberschop organiseert in het kader van het programma Biej Oons op de Delle op vrijdagmiddag 26 juli 2024 een workshop Borduren uit de pronkrol: open naaiwerk. In museum Erve Hofman is een meer dan honderd jaar oude pronkrol te zien van maar liefst vier meter lang. Een pronkrol bestaat uit een lange strook van diverse lapjes waar meisjes allerlei handwerktechnieken op uitprobeerden. 

 
In de serie Borduurtechnieken uit de pronkrol wordt er een onderdeel van de zogenoemde fraaie handwerken beoefend, het open naaiwerk. 
Getoond wordt door de cursusleiders Marjo Bonnier en Anki Veltien hoe je draden uit de stof haalt, er voor zorgt dat het niet gaat rafelen, en er een mooi randje van maakt. Een klein, scherp schaartje is onmisbaar (maar kan ook geleend worden tijdens de workshop).
 
 
Wat : Workshop Borduren uit de Pronkrol: Open naaiwerk
Wanneer : vrijdag 26 juli 2024, van 14.00 – 16.00 uur
Waar : Museum Erve Hofman, Hofmanstraat 2, Hellendoorn
Door wie : Marjo Bonnier en Anki Veltien
Kosten : € 7,50 incl. koffie/thee + kniepertie, excl. materiaal 
Opgave : e-mail: anki_veltien@hotmail.com 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: