Verkeersveiligheids-maatregelen aan de Hammerweg en Zuidelijke Kanaaldijk in Marle

Datum: 02-07-2024

13.52 uur - De kruising Hammerweg-Zuidelijke Kanaaldijk is een gevaarlijk kruispunt in de gemeente Hellendoorn. Er zijn meerdere ongelukken gebeurd. Op verzoek van omwonenden en van de gemeenteraad onderzocht de gemeente Hellendoorn welke maatregelen genomen kunnen worden om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

De aanleg van drempels in beide wegen blijkt het meeste bij te dragen aan het beperken van de snelheid en hiermee aan het verbeteren van de veiligheid. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats van woensdag 10 juli tot en met dinsdag 16 juli. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.
 
Het voorstel voor deze verkeersmaatregelen besprak de gemeente met omwonenden en met Plaatselijk Belang Marle. Op basis daarvan is het aantal drempels en de locatie ervan nog wat aangepast. Ook is er overleg geweest met de verkeersveiligheidspartners, want de Hammerweg is een belangrijke weg op de route van de hulpdiensten. “Het is belangrijk dat de snelheid op deze kruising naar beneden gaat. We hopen dat we met de aanleg van drempels in de Hammerweg en de Zuidelijke Kanaaldijk de veiligheid écht kunnen verbeteren op deze gevaarlijke kruising. De ongelukken die hier zijn gebeurd maken de noodzaak hiervan extra duidelijk”, vertelt Egbert Nijenbanning, wethouder Verkeer.
 
Tijdens de werkzaamheden worden de kunststof grasstenen aan de noordwestkant van de Hammerweg, ten noorden van het kanaal, vervangen door betonnen grasstenen.
 
Omleiding doorgaand verkeer
De Hammerweg en de Zuidelijke Kanaaldijk worden tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Fietsverkeer blijft mogelijk tussen Den Ham en Marle.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: