Rioolrenovatie in de gemeente Hellendoorn

Datum: 13-06-2024

11.34 uur - In de komende vier jaar laat de gemeente Hellendoorn op verschillende plekken in de gemeente het riool renoveren. Het bedrijf GMB Leidingtechnieken uit Kampen voert deze rioolrenovatie uit. De straat hoeft hiervoor niet opengebroken te worden en de overlast is beperkt.

 
Inspecties en renovaties
Het is belangrijk dat het riool zijn werk goed blijft doen. Daarom laat de gemeente elk jaar enkele kilometers riolering van binnenuit inspecteren. Uit deze camera-inspecties blijkt vaak dat de binnenkant van oude rioolbuizen dunner is geworden. Hierdoor wordt het rioolwater niet meer goed afgevoerd. Dit probleem is vooral aanwezig bij buizen die meer dan 60 jaar oud zijn.
 
Renovatie volgens de ‘kousmethode’
Als de riolering in een straat oud is en veel schade heeft, wordt deze meestal vervangen. Soms is het mogelijk om het riool te renoveren. Dit gebeurt met de zogenaamde kousmethode. Hierbij wordt een kunststof kous in het bestaande hoofdriool gebracht. Door deze kous uit te harden met uv-licht ontstaat er een nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode hoeft de straat niet opengebroken te worden en blijft de overlast minimaal. Het riool kan door de renovatie weer 50 jaar mee.
 
Uitvoering door GMB Leidingtechnieken
Het bedrijf GMB Leidingtechnieken uit Kampen voert de komende vier jaar op verschillende plekken in de gemeente de rioolrenovatie uit. De werkzaamheden beginnen in de week van 6 juli. Bewoners en ondernemers van de straten waar GMB aan het werk gaat ontvangen een paar dagen van tevoren een brief met meer informatie en gegevens van de contactpersoon.
 
Foto: GMB Leidingtechnieken
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

geet nie gebeuren schreef op 13-06-2024

heel goed,iedereen zou moeten weten dat beton vanaf ong. 50 jaar begint te rotten..

Uw reactie

Naam:
Bericht: