Kuier deur Kruidenwijk succesvol van start

Datum: 10-06-2024

12.49 uur - ‘Ik wil wel wat meer mensen ontmoeten’, zegt één van de deelnemers bij de eerste training van de wandelgroep Kuier deur Kruidenwijk. Samen met 13 anderen startte ze op 6 juni met een 16 weeks-wandelprogramma onder begeleiding van beweeg- en leefstijlcoaches van De Welle. 

 
 
Wandelen en praten
Kuier deur Kruidenwijk richt zich op mensen die weinig tot niet bewegen en die graag in een groep aan hun conditie willen werken. “Kuieren is letterlijk wat we doen: praten en wandelen, waarbij we rekening houden met de mogelijkheden van de deelnemers”, vertelt Marije, één van de beweeg- en leefstijlcoaches van De Welle. “Wat we vooral belangrijk vinden is dat mensen zich thuis voelen in de groep, dat je je verhaal kwijt kunt. Als je jezelf kunt zijn in de groep houd je het makkelijker vol.”
 
Wandelbegeleiders
Eén van de vrijwillige wandelbegeleiders is Marianne. Ze is zelf een enthousiaste wandelaar bij Sjokken door de Blokken, een wandelgroep die op dezelfde manier is opgezet. “Ik woon in de Kruidenwijk en vind het prachtig dat hier nu ook een wandelgroep is. Daar wil ik wel wat voor betekenen. Elke week loop ik met veel plezier mee met de groep in de Blokken. Dat blijf ik natuurlijk gewoon doen, want we hebben het daar enorm naar ons zin en zijn heel betrokken bij elkaar.”
 
Ook meedoen?
Dat kan nog steeds. Wandelgroep ‘Kuier deur Kruidenwijk’ start elke donderdag om 14.00 uur vanaf Kulturhus Kruidenwijk, Kuperserf 43 in Nijverdal. De lengte van de wandeling wordt opgebouwd op basis van wat u kunt, tot maximaal 5 kilometer. Rond 15.00 uur drinken we gezamenlijk koffie of thee. Na vier maanden wordt de wandelgroep voortgezet met vrijwillige wandelbegeleiders. Deelname aan de wandelgroep én twee workshops over voeding en vitaliteit is gratis. U betaalt alleen de koffie of thee na afloop. Aanmelden kan telefonisch bij De Welle via 0548-638810 of door een mail te sturen naar leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl. Wilt u eerst meer informatie of twijfelt u nog? Bel gerust voor meer informatie en advies met Marije Dankelman, beweeg- en leefstijlcoach van De Welle, telefoon 06-12216966.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: