Wereldvluchtelingendag 2024

Datum: 05-06-2024

15.32 uur - De Verenigde Naties heeft 20 juni uitgeroepen tot Wereldvluchtelingendag. Een dag om jaarlijks bewust even stil te staan bij de kracht en moed van diegenen, die gedwongen werden hun thuisland te ontvluchten om te ontsnappen aan conflicten of vervolging. Ter gelegenheid hiervan organiseert De Welle ook dit jaar op 20 juni een evenement in het centrum van Nijverdal. Dit keer op het Henri Dunantplein van 15.30 tot 17.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

 
Kennismaken met verschillende culturen
Het evenement wordt dit jaar gecoördineerd door studenten Nicole, Gwen, Tessa en Ahmad. Zij lopen stage bij De Welle, afdeling Vluchtelingenwerk. “Statushouders zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en dus in Nederland mogen blijven wonen. Om de statushouders in de gemeente Hellendoorn goed te laten integreren in onze samenleving, organiseren wij als De Welle – Vluchtelingenwerk allerlei activiteiten. Onder andere om hen bekend te maken met Nederlandse gewoonten en gebruiken. Maar voor een goede integratie is het ook belangrijk dat Nederlanders de culturen van onze statushouders leren kennen. Dat is het doel van dit evenement. Met uiteenlopende activiteiten willen we bezoekers op een leerzame, maar vooral ook gezellige manier, kennis laten maken met verschillende culturen. Dit jaar is er aandacht voor Eritrea, Syrië, Turkije en Jemen. De activiteiten lopen uiteen van het proeven van typische gerechten uit deze landen tot schilderen en het spelen van memory. Om deelname voor iedereen mogelijk te maken, hebben wij gekozen voor een vrije inloop. En natuurlijk hopen we op een grote opkomst.” 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: