SVVN slaagt voor deel 1 van het tweeluik

Datum: 13-05-2024

16.59 uur - Een zonovergoten Sportpark Groot Lochter was het decor met een stroef veld. Ook SDC’12 heeft nog belang bij deze wedstrijd: Bij winst vanmiddag zijn ze veilig. Een wedstrijd onder hoogspanning derhalve. En dat was in de eerste helft ook duidelijk te zien. Het was één groot gevecht op het middenveld. De team knokten hard. Gevaar voor de doelen was er al helemaal niet. SVVN kreeg nog wel een paar hoekschoppen, maar wist zoals het gehele seizoen hier geen gevaar uit te stichten.

In de 40ste minuut het eerste noemenswaardig gevaar. Rick Blokhuis van SDC’12 ontsnapt op rechts aan de aandacht van de verdediging. Patriz Loohuis is wel attent en redt SVVN van een achterstand. In de 42ste minuut gaat Marvin Thomas er op links van door. Uit een moeilijke hoek in de zestien wordt zijn schot geblokt en ook de zoveelste corner levert geen gevaar op. In de 43ste minuut ziet Patriz Loohuis opeens een aanvaller van SDC op zich afkomen. Patriz verkleint zijn doel goed en laat zich weer kronen tot winnaar van een duel.

Zo staat bij rust de brilstand op het bord. Een stand waar vooral SVVN helemaal niets aan heeft. Op een gegeven moment zal SVVN toch meer risico moeten nemen om een doelpunt af te dwingen. Een gelijkspel is immers niet genoeg meer.

In de tweede helft wordt de bal op rechts op Marvin Thomas gegeven. Hij geeft een voorzet richting de tweede paal. Daar loopt Joep Beene maar die komt aan het struikelen zodat deze kans in spe verloren gaat. Het is een startschot voor een veel attractieve tweede helft waar SVVN inderdaad meer de aanval zoekt om een treffer te forceren. In de 58ste minuut wordt de bal op het middenveld door SDC helemaal verkeerd geraakt. Marvin Thomas lobt de bal over de keeper maar ziet het leder net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Het is het begin van een hectische periode voor de goal van de Denekampers.

Een minuut later trekt Teun Bakhuis vanaf links naar binnen. Randje zestien schiet hij op de doel. De bal gaat rakelings voorlangs. Er volgt een dubbele wissel bij SVVN waardoor deze nog aanvallender gaat voetballen. In de 61ste minuut wordt door twee verdedigers van SDC gemist. Marvin Thomas glipt er tussendoor maar schiet de bal oog in oog met de keeper tegen de doelman in plaats van in het doel. Het was de grootste kans van de wedstrijd tot nu toe. In de 65ste minuut komt een ingooi uiteindelijk voor de voeten van Teun Bakhuis. Deze probeert het met een omhaal maar de keeper weet wederom redding te brengen.

De kansenregen bij SVVN ebt weg en in de 78ste minuut mag een aanvaller links in de strafschopgebied op doel schieten. Zijn schot gaat voorlangs. In de 79ste minuut krijgt uiteindelijk Bas Koedijk op rechts de bal. Hij staat randje buitenspel maar het mag doorgaan. Hij geeft een afgemeten voorzet en collega invaller Melvin Morsink rost de bal tegen de touwen: 1-0. Eindelijk een voorsprong voor SVVN en nu moeten zij deze zien vast te houden met nog ongeveer een kwartier te spelen.

Of uitbreiden natuurlijk. In de 83ste minuut pakt Patriz Loohuis een terugspeelbal op. De vrije trap gaat dwars door de muur, maar zoals zo vaak deze wedstrijd en eigenlijk al het hele seizoen brengt Patriz redding. In de 89ste minuut schiet Jimmy Scharphof vanaf de rand van de zestien de bal hard richting de kruising. Met een wereldredding weet de doelman een treffer te voorkomen. Diep in blessuretijd krijgt Melle Zwiep nog een grote kans. Met een goede ingreep maakt Tijn Poortman er een corner van. De opluchting bij alles wat de Volharding een warm hart toedraagt is groot wanneer scheidsrechter Gerben Smeenk na ruim 90 minuten een einde aan deze wedstrijd maakt. SVVN leeft nog!