Het gaat weer knallen met de autorodeo in Luttenberg

Datum: 06-05-2024

14.56 uur - Op zondag 12 mei vindt de 32ste editie van de Autorodeo Luttenberg plaats. Naar verwachting zullen ruim tachtig coureurs uit de regio met hun barrels de arena betreden. Onder hen uiteraard ook een groot aantal Luttenbergers. Denk daarbij aan oudgedienden als het autorodeo/bangercollectief Gas Hoal’n en Team Black and Yellow, maar ook de nieuwe generatie gaat zich roeren.

 
Er zijn meerdere klasses, die qua indeling afhankelijk zijn van de cilinderinhoud. “Op dit moment zijn er dik tachtig inschrijvingen, maar we hopen stiekem nog op meer”, vertelt de organisatie, die wordt gevormd door leden van Schaatsvereniging Luttenberg (SVL ’88) en IJsbaan ’t Wak. De organisatie mag weer rekenen op de hulp van meer dan vijftig vrijwilligers. Verschillende plaatselijke clubs, onder andere zwembad ’t Siel en jeugdgroep Aksie, werken mee, net zoals diverse automonteurs die de keuringen van de auto’s verzorgen. Vrijwilligers van ’t Siel gaan de lege blikjes verzamelen en mogen het statiegeld gebruiken voor hun clubkas. Uiteraard zorgt de organisatie weer voor een drankpunt (bier en fris) en een snackwagen.
De autorodeo is al jaren goed voor zo'n 1.500 bezoekers. Door de opbrengst van het evenement lukt het SVL ’88 om de kosten voor het lidmaatschap van de schaatsvereniging laag te houden: “En als er wat overblijft, laten we regelmatig gelden terugvloeien naar de gemeenschap. Elckerlyc, de sport, de fanfare, het zwembad; allemaal hebben ze een bijdrage van ons gehad.”
 
Locatie is het welbekende terrein aan de Butzelaarstraat (schuin tegenover de zandkuil). De Autorodeo Luttenberg begint om 12.30 uur. Rond 17.30 uur wordt de laatste manche verreden. De entree voor volwassenen bedraagt 6 euro. Parkeren kan niet meer langs de weg, hiervoor maakt de organisatie gebruik van een weiland vlakbij de Looweg.
Zie verder www.autorodeoluttenberg.nl. Inschrijving is nog mogelijk.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: