‘Priscilla’: Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje

Datum: 06-05-2024

14.51 uur - De filmhuisfilm ‘Priscilla’ speelt zich af in sprookjesachtige decors, maar voor Priscilla Beaulieu was het leven naast Elvis Presley allesbehalve een sprookje. Als Priscilla de superster voor het eerst ontmoet op een feestje in Duitsland is hij 24, zij is veertien. De film draait vooral om hoe het voor een modaal tienermeisje was om als de uitverkorene van ‘The King’ in te trekken op Graceland, het pompeuze domein, dat voor haar al snel een gevangenis werd. Deze film is op dinsdag 14 mei te zien in het filmhuis van ZINema.


Bezit van ‘The King’
De film ‘Priscilla’ is gebaseerd op de memoires van Priscilla Presley, de ex-vrouw van misschien wel de beroemdste man op aarde. Zij is dan nog maar een kind, weliswaar op hoge hakken. De film verhaalt over hoe Priscilla op Graceland terecht komt en ze al snel merkt dat er op het landgoed veel gebeurt van wat God verboden heeft. Priscilla ontdekt dat hun verhouding gebaseerd is op vooral zijn verlangens en ze beseft dat ze in een gouden kooi leeft. Kortom: ze is het bezit van ‘The King’. Van een sprookje is dus geen sprake. Priscilla mag alleen maar in haar gouden kooi op hem wachten, wat mede de reden zal vormen voor hun scheiding. Deze film biedt tegenwicht voor de vele lovende films, die over het leven van Elvis Presley gemaakt zijn.

Kaarten reserveren
Kaarten voor ‘Priscilla’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: