Nederlaag in Hellendoorn maakt degradatiezorgen groter

Datum: 06-05-2024

14.46 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN de gemeentelijke derby tegen VV Hellendoorn. Gezien het aantal wedstrijden dat SVVN nog speelt, de stand en de overige wedstrijden deze speelronde zou SVVN moeten winnen om niet onder de degradatiestreep te komen. Dat is geen sinecure want ook voor Hellendoorn staat er genoeg op het spel. Zij kunnen zich nog kwalificeren voor de nacompetitie voor promotie en zijn nog strijd om de tweede periode en de tweede plaats.

 
Nadat scheidsrechter Erwin Heijmeriks de wedstrijd in gang had gezet ontspon er een open wedstrijd. Beide ploegen zochten vol de aanval wat een mooi schouwspel opleverde. Het levert VV Hellendoorn drie kansen op om de score te openen. In de 5de minuut vindt Ruben Hendriks Patriz Loohuis op zijn weg die goed uitkomt. Ook in de 12de minuut redt Patriz SVVN van een achterstand op een schot van dichtbij. In de 18de minuut krijgt Patriz hulp van zijn verdediging als VV Hellendoorn weer op kansrijke positie op doel mag schieten.
 
Maar ook SVVN laat zich niet onbetuigd. In de 19de minuut schiet Teun Bakhuis vanaf 25 meter op doel. Met een uiterste krachtsinspanning duwt doelman Luuk Broekman de bal op de lat en blijft de rebound onbenut. In de 30ste minuut krijgt SVVN een vrije trap op zo’n 30 meter. Teun Bakhuis schiet de bal op doel. De doelman heeft alle moeite de bal te keren. De rebound wordt voorlangs geschoten voor een leeg doel. In de 33ste minuut ontsnapt Joep Beene aan buitenspel. Hij schiet de bal via een been van de tegenstander tegen de buitenkant van de paal. In de corner die daarop volgt kopt Robin de Jong de bal in het zijnet.
 
Het is een fase waarin SVVN goed voetbalt en veel kansen krijgt. Het doelpunt valt echter aan de andere kant. Een aanval vanaf rechts belandt voor de voeten van Joep Wagenmans die de bal genadeloos in het dak van het doel peert. SVVN verdient deze achterstand niet, maar dit is wel tekenend voor dit seizoen voor de Volharding. Vlak voor rust krijgt Joep Beene nog een kans op de gelijkmaker vanaf rechts, maar hij vindt de keeper op zijn pad. Zo gaat SVVN ondanks een goede eerste helft met een onverdiende achterstand rusten.
 
De tweede helft is slechts enkele seconden oud als Joep Beene de diepte in wordt gestuurd. Hij gaat binnen de beruchte lijnen onderuit nadat er een overtreding op hem lijkt te zijn gemaakt. De scheidsrechter laat deze middag veel toe en ook deze situatie wuift hij weg. In de 52ste minuut trekt Teun Bakhuis op links naar binnen. Hij geeft voor en de bal belandt via Rowan Wijnen voor de voeten van Stef Hallink die net buiten de zestien met een schitterend schot het doel vindt. Een terechte gelijkmaker en iedereen ging er eens goed voor zitten want een resultaat in deze wedstrijd zat er voor SVVN zeker in.
 
In de 59ste minuut mag VV Hellendoorn een voorzet vanaf links geven. Carlos Lopes wordt vrij gelaten en dat betekent uiteraard dat SVVN op een achterstand komt. Twee minuten later staat het achterin weer niet goed en Ruben Hendriks mag zelfs twee keer vrijuit schieten om het verschil twee te maken. Zo geeft SVVN in de twee minuten tijd de wedstrijd compleet uit handen. Er is wat geknapt bij SVVN. Ze proberen het wel maar de echte overtuiging ontbreekt om tot grote kansen te komen. Uiteindelijk wordt het ook nog 4-1. 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: