Geld beschikbaar voor goede ideeën die leiden tot beweging: 'Iedereen moet kunnen sporten'

Datum: 01-05-2024

19.10 uur - Bijzondere ideeën die ertoe leiden dat inwoners van de gemeente Hellendoorn meer gaan sporten of bewegen, maken weer kans op subsidie. Er is bijna 34.000 euro beschikbaar voor nieuwe initiatieven vanuit het zogenoemd Lokaal Sportakkoord.

 
De afgelopen jaren zijn al veel initiatieven tot stand gekomen of versterkt dankzij deze subsidieregeling. Een voorbeeld is Nijntje Beweegt, waarbij peuters en kleuters op een speelse manier kennismaken met de basisvormen van bewegen.
 
Geen belemmeringen
,,We gaan nu een nieuwe ronde in met het Lokaal Sportakkoord", zegt wethouder Egbert Nijenbanning, die sport in zijn portefeuille heeft. ,,Dat betekent dat nieuwe ideeën kunnen worden aangedragen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die wil sporten, kan sporten in onze gemeente. Er moeten geen belemmeringen zijn als het gaat om leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie."
 
In het Lokaal Sportakkoord zijn ambities en doelen gesteld om meer mensen in beweging te krijgen, van jong tot oud. De gemeente en sport- en beweegaanbieders willen hiermee bereiken dat iedereen – écht iedereen - plezier in sport en bewegen kan hebben. Zowel nu als in de toekomst; ongehinderd en in een veilige en gezonde omgeving.
 
Aanvragen
Het akkoord werkt met een subsidieregeling. Nieuwe aanvragen kunnen tot en met vrijdag 31 mei worden ingediend. Voor meer informatie over deze regeling en het aanvragen, zie: www.hellendoorn.nl/sportakkoord.
 
Zowel nieuwe initiatieven, nieuwe vormen van samenwerkingen of een verbreding van een bestaande activiteit maken kans op subsidie. De start van de activiteit dient in 2024 plaats te vinden.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: