Twee kandidaat-wethouders gemeente Hellendoorn bekend

Datum: 16-04-2024

18.33 uur - De twee kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn zijn bekend. Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs worden in een extra raadsvergadering op 23 april 2024 voorgedragen aan de gemeenteraad.

 
 
De selectiecommissie heeft uit maar liefst 25 kandidaten unaniem gekozen voor Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs. Beide kandidaten passen volgens de commissie perfect in de profielschets. Ze brengen ruime bestuurlijke ervaring mee en zijn enthousiast en gedreven om aan de slag te gaan voor Hellendoorn.
 
Jan van den Bosch (59) woont in Ermelo en is op dit moment senior adviseur bij Antea Group. Tussen 2007 en 2018 was hij wethouder in de gemeente Ermelo. Hij heeft zijn sporen verdiend op het terrein van ruimtelijke ordening, woningbouw en de Omgevingswet.
 
Lia de Waard-Oudesluijs (53) woont in Emst en is op dit moment directeur Zorg bij WZU Veluwe. Tussen 2018 en 2023 was Lia wethouder in de gemeente Epe. Ze heeft brede ervaring op gebied van zorg en welzijn en het sociaal domein.
 
Wervingsprocedure
Op 30 januari 2024 heeft de gemeenteraad besloten om een procedure voor werving en selectie van twee nieuwe wethouders op te starten. Op 5 maart 2024 heeft de gemeenteraad de profielschets en de samenstelling van de selectiecommissie vastgesteld. De werving is uitgevoerd door Bestman · Bestuur & Management en leverde 25 kandidaten op.
 
Op basis van de gesprekken met diverse kandidaten draagt de selectiecommissie unaniem twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad stemt in een extra raadsvergadering op dinsdagavond 23 april 2024 over de benoeming van beide kandidaat-wethouders.
 
Na de benoeming door de gemeenteraad stelt het college van burgemeester en wethouders op een later moment de nieuwe portefeuilleverdeling vast. De beide beoogde wethouders starten in mei in hun nieuwe rol.
 
Foto Lia de Waard – Oudesluijs: Christien Brandwijk fotografie
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: