Kinderboerderij Nijverdal zet activiteiten voort op kleiner deel van het terrein

Datum: 10-04-2024

13.32 uur - Vanaf 2018 is Kinderboerderij Nijverdal gevestigd aan de Derde Kampsweg in Nijverdal. Zij huurt het terrein van de gemeente Hellendoorn. Na evaluatie is gezamenlijk besloten dat de kinderboerderij haar activiteiten op een kleiner deel van het perceel voortzet. Op deze manier hoopt het bestuur van de kinderboerderij haar activiteiten beter te kunnen realiseren en het terrein goed te onderhouden. De gemeente Hellendoorn heeft nog geen concrete plannen met de grond die vrij komt. Hier doet ze de komende periode onderzoek naar.

 
Het is de bedoeling dat elementen zoals het plukbos, de wandelpaden en de parkeerplaatsen terug komen op het perceel dat overblijft. Wethouder Egbert Nijenbanning vertelt: “We willen dat de kinderboerderij voor onze inwoners een leuke plek is om naartoe te gaan. Het is belangrijk dat de buurt hier tevreden over is en dat het voor de vrijwilligers van de kinderboerderij behapbaar en goed te onderhouden is. We hopen dat deze oplossing hier aan bijdraagt.”
 
Voorzitter van Kinderboerderij Nijverdal Marc-Jan Hengstman vult aan: “Het bestuur en de vrijwilligers zetten alle activiteiten voort op het terrein en dragen zorg voor een volwaardige kinderboerderij. Dat zal niet van de één op de andere dag zijn, maar we werken er hard aan. Wij kunnen daar altijd hulp bij gebruiken.”
 
Binnenkort vindt er een gesprek plaats met omwonenden van de kinderboerderij.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

XXX schreef op 10-04-2024

Ik kom er af en toe lang, maar ik zie nooit iemand daar…..

Frans schreef op 11-04-2024

Een te ijverig en te kleine club, wiens ogen te groot waren helaas. Het idee was prima, maar het lukt gewoon niet. Gezien het feit dat de vraag naar een dergelijke voorziening nooit harder is geworden zou ik zeggen, accepteer dat het niet lukt en wees trots dat jullie het geprobeerd hebben. Nu omploegen en woningbouw op dezelfde plek en dooorrrrrrrr.....

Ikke schreef op 12-04-2024

Goed plan Frans.Een paar woningen erbij zie ik ook wel zitten. kan ik ook eens een keer verhuizen.

Flop schreef op 13-04-2024

Opheffen, en mooi naar kinderboerderij de Dondertman in Holten gaan. Top organisatie en dicht in de buurt!

Harm schreef op 14-04-2024

Inderdaad, direct mee stoppen, verspilde energie, dit is trekken aan een doodpaard....

Uw reactie

Naam:
Bericht: