‘SOLOMET3’ komt naar De Smidse in Nijverdal

Datum: 02-04-2024

16.34 uur - Gooi een zangeres, een componist en muzikale journalist bij elkaar en er ontstaat een bijzondere mix. Bij ‘SOLOMET3’ is 3 maal 1 een veelvoud van 3. Want als Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff hun kwaliteiten bundelen gaan er andere krachten spelen. Ieder met hun eigen inbreng en vakgebied, staan deze drie multi-talenten garant voor een uitzonderlijke avond. Op vrijdag 19 april staat dit drietal in De Smidse in Nijverdal.

 

Vera van der Poel: de Nederlands Joni Mitchell
Vera is zangeres, multi-instrumentalist, componist en producer. Nu solo en toen als Divera, als frontvrouw van Beeswamp en Mimezine. Ze speelde met The Nits, het Zapp Stringquartet en vele anderen. Ze wordt wel de Nederlandse Joni Mitchell genoemd met haar soepele warme stem en geraffineerde composities. Ze heeft een fraaie mix van jazz en pop gevonden, maakte twee albums en onlangs bracht Vera haar nieuwe EP ‘Consolation Songs’ uit.

Sander Donkers: popjournalist met mooie verhalen
Sander is schrijver, journalist en muzikant. Zijn ‘150’ columns op de voorpagina van De Volkskrant zijn inmiddels net zo geliefd en vertrouwd als die van illustere voorgangers als Bril, Mulder en Campert. Eerder schreef hij ‘Lipstick Sunset’, over een reis door de zuidelijke staten van de USA en de muziek die daar door de aderen stroomt, en de veelgeprezen biografie ‘HAY’, over de frontman van de Golden Earring. Popmuziek is een rode draad in zijn werk. Niet verrassend is Sander Donkers zelf gezegend met een flinke schep gitaar-speel-talent en draait hij zijn hand niet om voor een lekker potje zingen. In het verleden speelde hij in verschillende bands, waaronder Herman en Ik (met David Middelhoff) en Van Wyck. En dus veel verhalen: stof genoeg van de man, die sprak met onder andere Al Green, Lou Reed, Solomon Burke, Mick Jagger en Paul McCartney.

David Middelhoff: hét muzikale fundament onder Acda en de Munnik
David is hét muzikale fundament onder Acda en de Munnik als componist en begeleider. David schrijft ook voor film, documentaires en theater, produceert plaatopnamen en voert muzikale regie in diverse theaterproducties zoals o.a. ‘De man van la Mancha’, Thomas Acda, Claudia de Brey en Simone Kleinsma. Eind 2022 kwam zijn debuutalbum ‘Hippieshit’ uit en momenteel werkt hij aan zijn tweede soloalbum.

Muzikale crossovers én prachtige Nederlandse en Engelse liedjes
‘SOLOMET3’ is inspirerend en vermakelijk, literair en lichtvoetig; met gesproken teksten en fantastische muziek, met eigen werk en muzikale crossovers én prachtige Nederlandse en Engelse liedjes. Kortom, een avond waar men bij geweest moet zijn. Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: