Grensoverschrijdende atletiekevenementen versterken banden tussen Nijverdal en Ibbenbüren

Datum: 02-04-2024

13.16 uur - De atletiekverenigingen in Nijverdal en Ibbenbüren versterken hun banden door middel van twee succesvolle evenementen: de Salland Trail en de Klippenlauf.

 
Op 9 maart 2024 ging de 11e editie van de Salland Trail van start in Nijverdal, met een recordaantal van 1500 deelnemers. Voor het eerst werden ook hardlopers uit Ibbenbüren hartelijk verwelkomd. Een groep van 20 Duitse lopers nam deel aan verschillende afstanden, variërend van 10 km tot 50 km. De Duitse deelnemers werden verwend met traditionele lekkernijen, speciale shirts en duurzame bekers voor onderweg. “Het is een geweldige route”, aldus één van de Duitse deelnemers. “De paden waren door de vele wortels erg uitdagend en zelfs de kleine stijgingen en dalingen waren op het einde behoorlijk vermoeiend. Het hoogtepunt was de zandbak. Wat echter vooral indruk op mij maakte, was dat er helemaal geen marshals waren en dat je door de goede markering bij de bochten nooit het gevoel had dat je op de verkeerde plek stond.” Burgermeester Jorrit Eijbersen van de gemeente Hellendoorn was als starter ook van de partij en schoof gezellig aan bij de tafel van de Duitse deelnemers.
 
Op zaterdag 23 maart werd voor de 10e keer de Klippenlauf gehouden in Ibbenbüren, georganiseerd door de sportvereniging Marathon-Ibbenbüren. Met 1.300 deelnemers aan de Jedermannlauf en de Hauptlauf, zorgde de organisatie voor een vlekkeloos verloop. Een bus met een 20-tal lopers uit de gemeente Hellendoorn vertrok richting Ibbenbüren voor deze gelegenheid, waar ze een warm welkom ontvingen en startnummers, T-shirts en gratis consumpties kregen.
 
Burgemeester Schrameyer van Ibbenbüren toonde zijn sportiviteit door zonder problemen de route van 12,4 kilometer te lopen. Ook hij heette de deelnemers uit Hellendoorn van harte welkom. De deelnemers werden onderweg goed verzorgd met water en versnaperingen, en na afloop vonden diverse prijsuitreikingen plaats, waaronder één voor een deelnemer uit Hellendoorn die als tweede eindigde in de categorie M75.
 
De uitwisseling ten behoeve van beide evenementen werd mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland, medegefinancierd door de Europese Unie, en dragen bij aan de uitwisseling tussen de sportverenigingen in Nijverdal en Ibbenbüren.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: