Officiële start bouw ‘de Blenke’ op oude locatie Blenkeschool

Datum: 26-03-2024

17.41 uur - Op de plek van de oude basisschool De Blenke in Hellendoorn bouwt woningcorporatie Reggewoon 19 nieuwe woningen. Het gaat om appartementen en levensloopgeschikte woningen. Reggewoon heeft samen met IAA Architecten en Bouwonderneming Oude Wolbers uit Borne het bouwplan de Blenke ontwikkeld. De sloop van de oude school en de aanleg van het nieuwe nutstracé is enige tijd geleden al uitgevoerd. Nu gaat er eindelijk gebouwd worden.

 
Appartementen en woningen
Er worden 12 appartementen en 7 levensloopgeschikte woningen gerealiseerd. De verwachting is dat ze eind 2024 worden opgeleverd. Het appartementencomplex wordt een gebouw met 3 woonlagen met ieder een eigen berging op de begane grond. De 7 levensloopgeschikte woningen kenmerken zich door het slapen - baden - koken op de begane grond. De woningen hebben een eigen schuur. De buitenzijde wordt een mix van metselwerk en houten gevels. Zo sluiten de gebouwen goed aan bij de bebouwde en bosrijke omgeving. Er wordt een gasloze installatie toegepast met een lucht- & water warmtepomp.
 
“Naast een hoogwaardige installatie hebben we tijdens de ontwerpfase ook veel oog gehad voor klimaatadaptatie. Door het toepassen van infiltratiekratten en het aanleggen van wadi's zorgen we ervoor dat we op een hoogwaardig niveau de waterhuishouding managen”, zegt Dennis Hesselink, directeur Oude Wolbers
 
Symbolische handeling
Dinsdag 26 maart heeft Gerrit Breeman, directeur-bestuurder Reggewoon, samen met Dennis Hesselink, directeur Oude Wolbers en Willemijn de Roy van Zuydewijn, projectleider Vastgoed Reggewoon, een vloerplaat gelegd. De start van de bouw is hiermee een feit. 
 
“Mooi dat we weer sociale huurwoningen kunnen toevoegen aan Hellendoorn. Dit zorgt voor doorstroming van huurders. Ook  biedt het kansen voor starters. Onze ambitie is om naast de 19 nieuwbouwwoningen nog meer woningen toe te voegen. Daarover zijn en blijven we in gesprek met de gemeente Hellendoorn”, zegt Gerrit Breeman, directeur-bestuurder Reggewoon.
 
Veel tips van bewoners gekregen 
In de ontwerpfase is meerdere keren met de buurt gekeken naar de ontwikkeling van de plannen. De inloopavonden zijn goed bezocht waarbij tips kwamen van omwonenden. Reggewoon heeft deze tips meegenomen in de verdere ontwikkeling van de plannen. De woningen worden deze zomer aangeboden via woninghuren.nl. De nieuwe bewoners krijgen eind 2024 de sleutel van hun nieuwe woning.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: