Steuntje in de rug nodig? Die is er!

Datum: 26-03-2024

17.36 uur - De gemeenteraad van Hellendoorn heeft in zijn vergadering van dinsdag 5 maart ingestemd met ‘meedoenregelingen’. Een nieuwe naam voor het oude ‘declaratiefonds’ en ‘kindpakket’. Dit betekent dat iedereen met minder (gezins) inkomen dan 120% van de geldende bijstandsnorm een bijdrage aan kan vragen.

 
De veranderingen
Naast de nieuwe naam van de regeling zijn er ook andere veranderingen. Zo hoeven inwoners niet meer naar het Hulpfonds voor het aanvragen van een laptop, fiets of wasmachine. Deze bijdrage kan nu bij de gemeente aangevraagd worden. Ook wordt er niet meer gekeken naar het vermogen. Dus naar wat iemand aan spaargeld heeft. Er wordt alleen nog gekeken naar het (gezins)inkomen van de maand voor het indienen van de aanvraag.
 
Wat kan er aangevraagd worden?
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten. Bijvoorbeeld voor de contributie van de voetbal. Ook kunnen de kosten voor een identiteitsbewijs betaald worden via de regeling. En het is mogelijk om een bijdrage voor een laptop, fiets, wasmachine, droger of koelkast aan te vragen.
 
Een aanvraag indienen
Inwoners met een bijstandsuitkering krijgen uiterlijk 15 april automatisch een bijdrage voor cultureel maatschappelijke activiteiten uitbetaald. Een bijdrage voor laptop, fiets en witgoed moet wel apart worden aangevraagd. Inwoners zonder bijstandsuitkering kunnen zelf een aanvraag indienen. Dit kan door een formulier op te vragen door een e-mail te sturen naar inkomensondersteuning@hellendoorn.nl. Ook kunnen inwoners bellen naar het algemene nummer van de gemeente: (0548) – 630 000 om een formulier aan te vragen.
 
Meer informatie?
Op www.hellendoorn.nl/meedoenregelingen staat meer informatie over de voorwaarden en bedragen van de verschillende meedoenregelingen.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: