Kledingruilbeurs van de Fairtradewerkgroep

Datum: 25-03-2024

12.50 uur - Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van de Fairtradewerkgroep Gemeente Hellendoorn. Vrijdagavond 12 en zaterdagmiddag 13 april organiseert de Fairtradegroep voor de vierde keer een kledingruilbeurs. Deze keer in de voormalige Boekhandel van Visser aan het Keizerserf nr. 31. Openingstijden vrijdag 19.00 tot 21.00 uur. Zaterdag van 13.00 tot 15.30 uur. De Fairtradewerkgroep is heel blij dat ze deze zaak mogen gebruiken. 

 
Waarom een kledingruilbeurs?
Werkgroeplid Rina van den Born: “Vroeger kocht je kleding, die je droeg tot het begon te slijten. Tegenwoordig lijkt kleding wel een wegwerpartikel. De Fairtradewerkgroep wil mensen bewust maken hoe vervuilend de kledingindustrie is en laten zien dat er goede en leuke alternatieven zijn om je kledingkast te vernieuwen. Kledingruil is er daar één van en is goed voor het milieu, is duurzaam én is goed voor je banksaldo”. 
 
Lente- en  zomerkleding 
Inbreng van schone en hele dames- en herenkleding voor de lente en de zomer kan aan het Keizerserf 31 ingeleverd worden op drie dagen, te weten: 
woensdag 3 april van 13.30 tot 15.30 uur, 
donderdag 4 april van 19.00 tot 20.30 uur
zaterdag 6 april van 10.30 tot 12.30 uur.
Het gaat alleen om kleding voor volwassenen in alle maten van XS tot XXXL. Werkgroeplid Anne Brokelman: “Er is zoveel kleding die ongebruikt in de kast blijft hangen, die net niet meer past of mooie kleding waar je op een gegeven moment gewoon op bent uitgekeken. Voor iemand anders is dat nieuw. Dat is het leuke hiervan”. 
 
Per persoon mogen maximaal tien items ingeleverd worden. Bij inbreng krijgen deelnemers een bonnetje, waarmee ze ook weer kledingstukken op 12 en 13 april mogen uitzoeken. De kleding wordt onderverdeeld in drie categorieën. Jassen, broek/jurk/colbert en blouse/t-shirt/korte broek. Natuurlijk is de inloop vrij voor iedereen.
Degenen die geen kleding hebben ingeleverd kunnen ook gewoon een keuze maken. Zij kunnen op 12 en 13 april de kleding dan “kopen”. Jassen voor €5,00, broek/jurk/colbert voor €3,00 en blouse/t-shirt/korte broek voor €2,00. Kleding die overblijft wordt gedoneerd aan DORCAS of ander goed doel.
 
Succes
“De vorige keren waren een groot succes”, zeggen de beide werkgroepleden Rina en Anne. Samen met negen projectvrijwilligers gaan ze de komende tijd aan de slag om de winkel helemaal tiptop in te richten. Natuurlijk hopen de leden van de Fairtrade werkgroep dat de ruilbeurs ook nu weer een succes zal worden en ze roepen iedereen op eens goed in hun kledingkast te kijken en naar de inbreng aan het Keizerserf 31 te komen op woensdag 3,  donderdag 4 en zaterdag 6 april.
 
Wie meer info wil over deze actie kan mailen naar de Fairtradewerkgroep, fairtradegemeentehellendoorn@gmail.com
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: