Steuntje in de rug voor verenigingen en organisaties met hoge energierekening

Datum: 07-02-2024

15.26 uur - Sportverenigingen en maatschappelijke organisaties in de gemeente Hellendoorn kunnen eenmalig een tegemoetkoming in de energiekosten ontvangen van de gemeente Hellendoorn. Er is in totaal 100.000 euro beschikbaar om maatschappelijke organisaties en sportverenigingen te helpen met gestegen energiekosten.

 
De energielasten zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Voor maatschappelijke organisaties en sportverenigingen in de gemeente Hellendoorn heeft dit gevolgen gehad. Zo zijn bijvoorbeeld contributies en prijzen verhoogd en investeringen of onderhoudswerkzaamheden uitgesteld.
 
Steuntje in de rug
Als steuntje in de rug biedt de gemeente Hellendoorn nu een eenmalige tegemoetkoming in de energiekosten aan. Organisaties zonder winstoogmerk op het gebied van welzijn en cultuur, kerkgenootschappen en sportverenigingen kunnen de subsidie aanvragen wanneer zij eigenaar of enige huurder zijn van een gebouw of een zelfstandige ruimte in een gebouw in de gemeente Hellendoorn. Zij moeten dan wel energiekosten over 2022 en/of 2023 hebben betaald.
 
,,Deze tegemoetkoming zal niet alle extra lasten kunnen afdekken", zegt wethouder Egbert Nijenbanning. ,,Maar alle beetjes helpen.”
 
Door de gemeenteraad is 100.000 euro beschikbaar gesteld voor deze subsidieregeling. De regeling zelf is eenvoudig van aard: de hoogte van het subsidiebedrag is gebaseerd op het aantal vierkante meters van het gebruikte oppervlak. Minder dan 400 vierkante meter betekent een bijdrage van 500 euro en meer dan 400 vierkante meter een bijdrage van 1.000 euro.
 
De subsidie kan tot en met 15 maart worden aangevraagd via de website van de gemeente Hellendoorn. Zie: bit.ly/TegemoetkomingEnergiekosten
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 11-02-2024

Heel goed plan, vergeet ook het zwembad niet. Gehandicapten zwemmen nu in 2 graden kouder water.

Jos schreef op 11-02-2024

31,5 graad is nog warm zat voor deze groep.

Uw reactie

Naam:
Bericht: