Lidy en negen andere kunstenaars exposeren in Huis voor Cultuur en Bestuur: ‘Een geweldige eer’

Datum: 06-02-2024

17.14 uur - Van textielkunst tot een beschilderde boskabouter. Bezoekers van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal kunnen de komende weken weer allerlei kunstzinnige creaties bewonderen in de hal van het gebouw. De kunstwerken zijn dinsdag geplaatst door tien kunstenaars die eind vorig jaar al mochten exposeren tijdens de jaarlijkse expositie Eigen Oogst, in gebouw De Smidse in Nijverdal.

 
 
Bezoekers van die expositie konden via stemformulieren aangeven welke kunstwerken hen aanspraken en van welke kunstenaars ze graag nog eens ander werk wilden zien. De circa 3200 stemmen hebben tien ‘winnende kunstenaars’ opgeleverd.
 
Eerste keer
Een van hen is Lidy van der Velde-Hegeman. Zij werd gekozen vanwege haar schilderij Berber in de woestijn. ,,Een geweldige eer”, zegt zij. ,,Ik heb al tig keer meegedaan aan Eigen Oogst, maar dit is de eerste keer dat ik mag meedoen aan de vervolgexpositie Eigen Oogst Uitgelicht.”
 
Naast haar winnende schilderij heeft ze zes andere werken opgehangen in het Huis voor Cultuur en Bestuur. ,,Naast realistisch werk, maak ik ook abstracte schilderijen. Ik heb een selectie gemaakt van werken die bij elkaar passen.”
 
De expositie is dinsdag officieel geopend door Nathalie Postma, de onafhankelijk cultuurmakelaar die is aangesteld door ZINiN. De werken zijn tot 4 maart te bezichtigen tijdens openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: