KOSMO investeert in groei organisatie met circulaire en duurzame bouw

Datum: 05-02-2024

16.17 uur - Kinderopvangorganisatie KOSMO investeert de komende twee jaar 15 miljoen euro in circulaire en duurzame bouw om het aantal kinderopvangplaatsen in Twente uit te breiden. 

 
Door nieuwe panden te bouwen en verouderde panden te upgraden, kan KOSMO meer kinderen een opvangplek bieden en haar wachtlijsten verkorten. Daarbij houdt directeur Sebastiaan Dekkers nauwlettend de kernwaarden van de organisatie in de gaten. Eén daarvan is duurzaam leven. “Duurzaam leven is essentieel. Alleen zo kunnen we een leefbare en gezonde planeet doorgeven aan de generaties na ons. KOSMO ziet het als haar verantwoordelijkheid om hierin juiste keuzes te maken. Hopelijk zijn we op die manier een inspirerend voorbeeld voor de kinderen die wij mogen opvangen en hun ouders.”  
 
Welbevinden verbetert 
De bouwers gaan zuinig om met beschikbare grondstoffen en hergebruiken materialen waar mogelijk. Natuurlijke en circulaire materialen voeren de boventoon, zoals hout voor de constructie en gevel en houtvezel voor de isolatie. Ook zal het pand voorzien worden van een groen dak. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de mensen in het gebouw. Door hout en andere natuurlijke materialen te gebruiken, verbetert het binnenklimaat van een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een warme sfeer, prettige akoestiek, frisse geur en gezonde omgeving dankzij de vochtregulerende eigenschappen van hout. Dat verhoogt het mentale en fysieke welbevinden van alle gebruikers van het gebouw, voor zowel de kinderen als de medewerkers.
 
Financiering
De investering van 15 miljoen euro wordt deels bekostigd uit eigen middelen en deels gefinancierd door een banklening. Dekkers: “We zijn blij dat onze duurzame plannen om meer kinderopvangcapaciteit te creëren in Twente kon reken op warme belangstelling van diverse banken. De noodzaak tot duurzaam ondernemen dringt gelukkig ook steeds meer door tot de financiële wereld.”
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: