Het Sportgala van de Gemeente Hellendoorn eert lokale sporthelden

Datum: 05-02-2024

14.05 uur - In een gezellig en sportief ingerichte sporthal de Kruidenwijk vond afgelopen zaterdag het 40e Sportgala van de gemeente Hellendoorn plaats. 2023 liet zien dat de gemeente Hellendoorn vele topsporters binnen haar grenzen heeft. Bij elke bekendmaking steeg de spanning tot een hoogtepunt. Want wie ging er met de prijzen vandoor?!

 
Alle genomineerde sporters werden naar voren gehaald en in het zonnetje gezet. Met enkele anekdotes, op ludieke wijze gebracht door presentator Bert Hoogenkamp en DJ Boet, werden alle winnaars per categorie bekendgemaakt. 
Tussendoor kon het publiek genieten van enkele demonstraties van de springgroep en de Acro van SVH/Fysion. Karter Temmo Koopmans deelde bovendien zijn sportieve prestaties met het aanwezige publiek. 
 
HOi tv bracht het spektakel live bij de kijkers thuis. Daarnaast slaagden zij er in om een live verbinding tot stand te brengen met Jeffrey Hoogland en Ian Olthof, voorzitter van de Pim Ronhaar fanclub. Beide topsporters waren helaas verhinderd vanwege hun sportieve verplichtingen.
 
Dit jaar kregen de inwoners van de gemeente opnieuw de kans om te stemmen op hun favoriete kandidaten, wat resulteerde in meer dan 3000 uitgebrachte stemmen. Een indrukwekkend resultaat waar de werkgroep Sportverkiezing zeer content mee is. Het jaar 2023 bracht duidelijk naar voren dat de gemeente Hellendoorn een broeinest is van buitengewone sportprestaties. Dit zijn de sporthelden van 2023: 
 
Sportman: Jeffrey Hoogland
Sportvrouw: Ayla Willems 
Sportploeg: MCNH 1 
Sporttalent: Pien Gorter
Overige sporten (niet NOC*NSF verbonden): JONI Connect
 
 
Foto's: Wim Beunk
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: