Winnende debuten voor Hertruiters

Datum: 09-10-2023

11.25 uur - Het was een weekend van eerste keren voor een aantal leden van de Hertruiters. Zo reisden Bibi van Gelre en Thijmen Hosmar af naar Hardenberg voor een debuut in een hogere klasse van de dressuur. Bibi startte met haar pony Kenza voor het eerst in de klasse L2 en behaalde daar twee keer een eerste prijs met 191.5 en 192 punten. 

 
Thijmen startte voor het eerst M1 dressuur met Chokotoff en wist in die klasse twee keer het oranje lint op te halen met twee keer een eerste plaats (183 en 190 punten).
 
Sophie ter Haar kwam met haar pony Londen aan de start in Almelo in de klasse L2 en wist daar twee keer de overwinning op de eisen met 202 en 205,5 punten.
Wendy Hulsink-Bergman ging naar een koudbloedwedstrijd in Tolbert en won daar met het Friese paard Amke-S een 4e en 5e prijs met 193 en 184 punten.
 
Er werd dit weekend gesprongen in Luttenberg en daarbij reden verschillende ponyclubleden zich in de prijzen.
Berber Nijland reed in de rubriek JO12 in de 80 cm met haar pony’s Simba van Bernij en Magic Mike. In de 80 cm rijstijl reed ze met haar beide pony’s foutloos, met Magic Mike was dit goed voor 85 stijlpunten en met Simba 82 stijlpunten. In de barrage op tijd wist ze ook met beide pony’s foutloos te blijven, hier was Simba sneller dan Magic Mike en daarmee hadden beide pony’s gelijke plaatsingspunten. Het rijstijlcijfer was doorslaggevend zo behaalde ze met Magic Mike een 1e prijs en daarachter met Simba van Bernij een mooie 2e prijs.
Twan van Dijke kwam in de JO12 aan de start met zijn pony Fellow en sprong 70cm. Met 79,5 punten behaalden ze een vierde prijs. Zus Sanne van Dijke nam deel in de JO19 en sprong 70cm met haar pony Lady. Met 87.5 punten behaalden ze een derde plaats.
In de rubriek JO19 jaar behaalde Thijs Eshuis met Viva la Jip een 1 en een 2e prijs in het 60/70 cm springen, categorie CDE. Zijn broer Luc sprong met zijn paard Othello in de JO22 rubriek en behaalde in de 80/90 cm een 3e prijs.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: