Haarlerbergloop verbindt Salland en Twente: oost ontmoet west

Datum: 02-10-2023

13.17 uur - Nog 4 weken trainen voor het Haarlese hardloopweekend! Voor de uitdagende, lange afstanden - 16, 22 of 30 km - van de Haarlerbergtrail op zaterdag 4 november en de kortere wedstrijden - 1, 2, 5 of 10 km - van de Haarlerbergloop op zondag 5 november.

 
De Haarlerbergloop is al vele jaren onderdeel van het Sallands Crosscircuit. Dit circuit bestaat uit 10 lopen, die vrijwel wekelijks worden gehouden in 10 verschillende Sallandse dorpen; dit crossseizoen van 22 oktober in Olst tot 28 januari in Luttenberg. 
 
Als Sallands dorp in een deels Twente gemeente, wil Haarle graag bruggenhoofd zijn voor Sallandse of Twentse lopers die ook buiten hun eigen streek willen sporten in een natuurlijke omgeving. Dit streven wordt vanaf dit jaar extra bekrachtigd door ook onderdeel te worden van het vernieuwde SNS CrossCircuit van het Oosten 2.0. Dit circuit bestaat uit 5 lopen die maandelijks plaatsvinden. Haarle neemt het stokje over van Rijssen en trapt dit circuit op 5 november af, waarna de Nijverdalsebergcross op 10 december, de Zuurbergcross (Holten) op 13 januari, de Valentijnscross (Wierden) op 10 februari en de Hessenheemcross (Markelo) op 9 maart volgen.
 
Als organisatie zijn we verguld met deze nieuwe positie en we hopen vele competitieve Sallandse en Twente lopers in Haarle te kunnen samenbrengen. Maar we zijn er natuurlijk ook voor de recreatieve lopers, die niet aan (één van) beide competities mee willen doen en eenmalig willen lopen of enkele lopen uit beide circuits uitkiezen. Ook voor hen bieden we een uitdagend parkoers over bouwlanden, heide- en bospaden, met prachtige vergezichten en vele hoogtemeters. De start/finish is zoals gewoonlijk bij café De Droadnagel aan de Molenweg in Haarle. Om half 11 en half 12 starten de 5 en de 10 km wedstrijden en telkens kort daarna de 1 en 2 km lopen voor de jeugd.
 
Voor de zaterdagse trail is sporthal De Veldkamp aan de Veldkampsweide in Haarle verzamel- en vertrekpunt. Er wordt gestart van 12.00-12.15 uur. Deze trail trekt niet alleen regionale lopers, maar ook duursporters uit andere provincies en een enkeling uit het buitenland. Zij moeten niet alleen de Haarlerberg en Sprengenberg bedwingen, maar ook de Noetselerberg en de Holterberg. De meesten doen dit echter op hun (relatieve) gemak, maken er geen wedstrijd van, en even stilstaan om van het uitzicht te genieten of er een foto van te maken is niet ongewoon. Ook bij de drinkposten onderweg of bij de finish is onthaasting het motto.
 
Inschrijven
Aanmelden voor de Haarlerbergloop of -trail kan uitsluitend via voorinschrijving. Dit kan tot een half uur voor de start van de loop naar keuze. Ga naar www.haarlerbergloop.nl, waar u alles kunt nalezen en zich direct kunt inschrijven. U kunt zich daar ook opgeven voor de crosscircuits.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: