'Wat bezielt je' met Gerard Ekelenkamp op HOitv vrijdag 22 september

Datum: 18-09-2023

12.49 uur - Gerard Ekelenkamp heeft veel interesses. Hij weet bijvoorbeeld heel veel over Godfried Bomans en Willem Wilmink, maar nog meer over kunst en politiek. Hij volgt minutieus wat er in de Hellendoornse politiek gebeurt. Deze maand kwam er van zijn hand een boek uit met de titel ‘Zetelroof in de gemeenteraad van Hellendoorn?’, waarin hij de recente politieke ontwikkelingen in de plaatselijke politiek beschouwt en analyseert en ook nog voorziet van een paar welgemeende adviezen. 

 
Want sinds 2007 is de gewezen manager actief als schrijver en verschijnt er met enige regelmaat een boek(‘je’ zo zegt hij zelf), uit met ‘schrijfsels over van alles en nog wat, ‘met ontboezemingen, beschouwingen, verslagen van gebeurtenissen en meningen, die hij graag met anderen wil delen’. 
 
In 'Wat bezielt je' vertelt de 80-jarige Ekelenkamp  over zijn leven en drijfveren. Afkomstig uit een eenvoudig katholiek gezin van 11 kinderen. Een ‘goed’  gezin aldus Ekelenkamp waar hij met dankbaarheid op terug kijkt. Geboren en getogen in Nijverdal. Vader was schoenmaker maar nam er een baantje bij in de fabriek van KSW om het gezin te onderhouden. 
 
Ekelenkamp vloog al vroeg uit naar Utrecht, waar hij in diverse management- en bestuursfuncties actief was. Na zijn werkzame leven kwam er tijd en ruimte voor zijn grote passie: kunst.Hij keerde samen met zijn vrouw Wil terug naar Nijverdal, waar hij in 2009 een galerie opende. Inmiddels woont het echtpaar Ekelenkamp in het centrum van Nijverdal en wordt de kunstverzameling ruimhartig uitgedeeld. Ekelenkamp vertelt hoe hij van een mens die mooie kunst wilde ‘hebben’ een weggever van kunst is geworden. Hij noemt zichzelf een zondagskind, een gelukkig mens die in toenemende mate dankbaar is. Iedere avond schrijft hij in zijn dagboekje over de dag die voorbij is en geeft hij de dag een cijfer. Het zijn vaak hoge cijfers. Gerard Ekelenkamp besluit de uitzending met een stukje uit het boek van Dirk de Wachter met de opmerking dat dat zijn antwoord is op de vraag waar het uiteindelijk om gaat in het leven.
 
‘Wat bezielt je’ wordt uitgezonden in het weekend van 22 september op vrijdagavond om 19.30 uur na het HOi-journaal en vervolgens op alle even halve uren herhaald in het weekend. Is op de livestream te volgen via www.hoimedia.com waar de uitzending ook terug te zien is. HOitv is te vinden op Ziggo kanaal 42 en KPN/Telfort 1325 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: