17 september lezing Henk Butink: “Groot Lochter, vroeger en nu”

Datum: 11-09-2023

14.30 uur - Op 10 september is tijdens de 11e expositie een lezing gehouden door Evert Jan Krouwel en Bert Hallink van de firma Ter Steege over hoe Ter Steege omgaat met Erfgoed. In de eerste week van de expositie kwamen circa 200 mensen de expositie bezoeken. De expositie is dagelijks te bezoeken, op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. 

 
 
De 3e lezing van deze expositie, in feite een audiovisuele show, gaat over het thema Groot Lochter, deze nieuwbouwwijk bestaat dit jaar 50 jaar. De lezing wordt gehouden door Henk Butink, hij is geboren en opgegroeid op het erf van Groot Lochter, de naamgever van de wijk. Audiovisuele-show “Groot Lochter, vroeger en nu”
 
Henk Butink vertelt op boeiende wijze via een beeldverhaal met muziek de historie (op hoofdlijnen) van de voormalige erven (Groot) Lochter, Boomkate, Klein Lochter en Lukeshuis en de eerste jaren van de woonwijk Groot Lochter. Met historisch foto- en filmmateriaal zien we hoe het gebied van vroeger veranderde in de woonwijk Groot Lochter. Henk Butink is hier al jaren mee bezig en heeft zijn beeldmateriaal in de loop van de jaren steeds meer geprofessionaliseerd tot de fraaie computergestuurde audiovisuele show die het nu is. Wie alvast een voerproefje wil nemen: https://www.butink.nl/erve-groot-lochter.
 
Op zaterdag 16 september vanaf 13.30 zijn er weer een aantal oude ambachten te zien in De Smidse.
Op vrijdag 15 en woensdag 20 september vanaf 13.00 uur is Jan Lohuis aanwezig in De Smidse. Hij heeft van 140 woningen en 200 families uit het gebied Oost Nijverdal veel informatie verzameld in de vorm van foto’s, kaarten enz. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft kan met hem in gesprek en de informatie bekijken.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: