Beide viertallen Hertruiters Nederlands kampioen

Datum: 22-08-2023

19.09 uur - Zaterdag tijdens de hippiade (NK) voor paardensportverenigingen zijn beide viertallen van PSV Hertruiters Nederlands kampioen geworden! De vereniging reisde af naar Ermelo met 2 viertallen en 3 teams voor de verenigingskampioenschappen. Een unieke prestatie dat deze allen tijdens de Overijsselse kampioenschappen afgevaardigd waren voor het NK. 

Het M viertal (Klasse M categorie BCDE) bestaande uit Amke Pot, Silke Pot, Melissa Eshuis en Luc Eshuis onder leiding van Anke Ekkel beet het spits af en zij deden dat meteen goed. Met ruim 70% wisten zij de titel te grijpen, evenals vorig jaar. Daarna kwamen de teams in actie met de dressuur en het springen.
 
Het L viertal (Klasse L categorie BCDE) bestaande uit Jasper Hosmar, Livv Schoppink, Melissa Eshuis en Isabelle Plijter eveneens onder leiding van Anke Ekkel gingen als laatste van de 20 viertallen in de ring. Er was al hoog gescoord door andere viertallen, dus de lat lag hoog.
En deze jonge combinaties wisten een uitstekende prestatie neer te zetten van 73,58% En hiermee grepen zij ook het goud!
 
De laatste prijsuitreiking was van de teams. Dit was tot het laatst toe spannend. Uiteindelijk won team 2 een mooie 6e prijs van de 25 deelnemende teams. Team 1 werd 8e en daarmee net buiten de prijzen en team 3 werd 17e. Al met al een heel geslaagde en gezellige sportieve dag.
 
Individueel wist Sophie ter Haar met haar pony Londen een superscore neer te zetten in de klasse L1 dressuur categorie DE. Hiermee pakte zij de vijfde prijs in een groot en sterk deelnemersveld van 32 combinaties.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: