SLIB organiseert Dorpsquiz Hellendoorn op 7 oktober

Datum: 25-05-2023

14.02 uur - Stichting Leven in de Brouwerij (SLIB) maakt grootse comeback met Dorpsquiz Hellendoorn op 7 oktober.

 
S.L.I.B.
De allereerste Dorpsquiz Hellendoorn komt eraan onder de vlag van de ‘Stichting Leven In de Brouwerij’. Deze stichting was jarenlang de grote motor achter onder andere de Slag um Heldern. Een enorm evenement waarbij tientallen teams streden om het schild. Hellendoorn puilde steevast uit tijdens dit prachtige evenement.
Nog altijd is de SLIB nauw betrokken bij diverse initiatieven in en rond Hellendoorn en nu wordt er letterlijk en figuurlijk nieuw leven gepompt in de stichting.
 
’t Giet deur!
Twee groepjes Heldersen vernamen dat ze los van elkaar bezig waren met iets waar het dorp Hellendoorn al jaren om schreeuwt: een Dorpsquiz! Direct werden de handen ineengeslagen, plannen gesmeed, SLIB betrokken als Stichting en het hoge woord kan er nu uit: ’t giet deur!
Verwacht geen standaard pubquiz met saaie vragen, want op 7 oktober is alles anders. Verwacht talloze opdrachten in het dorp, punten voor de oudste deelnemer, moeilijke vragen over het dorp Hellendoorn en heel veel meer. De uitslag wordt enkele weken later bekendgemaakt tijdens de gigantische Feest- en uitslagavond op vrijdag 27 oktober in de Lantaarn.
 
Dorpsquiz?
Op zaterdagavond 7 oktober gaat Hellendoorn zijn eerste Dorpsquiz beleven. Teams mogen naar eigen inzicht samengesteld worden. Naaste buren, overburen, collega’s, bevriende gezinnen, familie, alles mag! De organisatie raadt wel aan om een zo divers mogelijk team samen te stellen qua leeftijd, kennis, snelheid en niet onbelangrijk: gezelligheid. Om alle opdrachten te doen is het zaak je team niet te klein te maken (minimaal 8 personen), maar ook zeker niet te groot (maximaal 16) omdat je elkaar anders in de weg loopt. SLIB denkt dat teams van 12-13 personen met daarin een groot leeftijdsverschil er met de verschillende prijzen vandoor zullen gaan.
 
Aanmelden
Het is tijd om je team samen te stellen, want vanaf het moment van lezen is het mogelijk om je als team aan te melden via www.dorpsquizhellendoorn.nl. Hier vind je ook meer informatie over de allereerste Dorpsquiz van Hellendoorn.
Je thuisbasis mag overigens overal zijn, maar met de nodige opdrachten in het dorp zelf is het misschien verstandig dit in Hellendoorn te doen.
 
Hup Heldern!
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: