Brandweer in Hellendoorn opent nieuwe kazerne

Datum: 25-05-2023

12.52 uur - Sinds maandag 17 april 2023 is de nieuwe brandweerkazerne aan de Kasteelstraat 9 in gebruik genomen. Het korps van 26 vrijwilligers is die avond verhuisd naar het nieuwe onderkomen en rukt vanaf die locatie uit. Donderdag 1 juni wordt de kazerne officieel geopend. 

 
De oude kazerne naast de molen aan de Ninaberlaan bestond al 43 jaar en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. In 2020 werd besloten om nieuw te gaan bouwen op een nieuwe locatie: de Kasteelstraat. De kazerne is gebouwd tegen de speelplaats van Cool Nature. Het is een functioneel, modern gebouw waar het korps jaren mee vooruit kan. De kazerne heeft een stoere uitstraling en is duurzaam gebouwd. 
 
Verhuizing
De verhuizing op 17 april was een spectaculair evenement, een stoet met brandweervoertuigen reed stapvoets door het dorp om naar de nieuwe kazerne te gaan. Onderweg stonden mensen langs de kant om de brandweermensen uit te zwaaien en welkom te heten. “Deze avond vergeten we nooit meer”, vertelt kazernecoördinator Herman Gerritsen. “Het was zo’n warm welkom! Ondertussen hebben we ons gesetteld en is het tijd om de nieuwe kazerne officieel te openen.”
 
Officiële opening
Op donderdag 1 juni wordt de nieuwe brandweerkazerne officieel geopend door burgemeester Jorrit Eijbersen en brandweercommandant Stephan Wevers. “Voor ons is de opening de laatste mijlpaal in het bouwproces en daarmee sluiten we dan ook samen de bouw af”, aldus Stephan Wevers. De omwonenden van de kazerne worden in oktober uitgenodigd voor een rondgang door de kazerne. Volgend jaar organiseert het korps een open dag, zodat iedereen de kazerne kan komen bewonderen. 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: