Het gaat weer knallen in Luttenberg

Datum: 17-05-2023

11.27 uur - Op zondag 21 mei vindt de 31ste editie van de Autorodeo Luttenberg plaats. Naar verwachting zullen zo`n tachtig coureurs uit de regio met hun barrels de arena betreden. Onder hen uiteraard ook een groot aantal Luttenbergers. Denk daarbij aan oudgedienden als het autorodeo/bangercollectief Gas Hoal'n en Team Black and Yellow, maar ook de nieuwe generatie gaat zich roeren.

 
 
Er zijn drie categorieën: tot 1600 cc; tot 2000 cc en tot 2900 cc. "We zitten tot nu toe op zo`n zeventig inschrijvingen", vertelt Sebastiaan Dijkman namens de organisatie, die wordt gevormd door leden van Schaatsvereniging Luttenberg (SVL '88) en IJsbaan 't Wak. "Een paar deelnemers erbij zou mooi zijn, maar zeker een aantal waar we tevreden mee kunnen zijn. De kosten voor aanschaf en ombouwen van een rodeoauto zijn de laatste jaren aardig opgelopen. We merken dat de drempel om mee te doen hoger wordt."
 
De organisatie mag weer rekenen op de hulp van meer dan vijftig vrijwilligers. Verschillende plaatselijke clubs, onder andere zwembad 't Siel en jeugdgroep Aksie, werken mee, net zoals diverse automonteurs die de keuringen van de auto's verzorgen. Uiteraard zorgt de organisatie weer voor een drankpunt (bier en fris) en een snackwagen.
 
De autorodeo is al jaren goed voor ruim 1.500 bezoekers. Door opbrengst van het evenement lukt het SVL '88 om de kosten voor het lidmaatschap van de schaatsvereniging laag te houden: "En als er geld over is, laten we het regelmatig terugvloeien naar de gemeenschap. Elckerlyc, de sport, de fanfare, het zwembad; allemaal hebben ze een bijdrage van ons gehad."
 
Parkeren
Locatie is het welbekende terrein aan de Butzelaarstraat (schuin tegenover de zandkuil). De Autorodeo Luttenberg begint om 12.30 uur. Rond 17.30 uur wordt de laatste manche verreden. De entree voor volwassenen bedraagt 6 euro. Parkeren kan niet meer langs de weg, hiervoor maakt de organisatie gebruik van een weiland vlakbij de Looweg.
Zie verder www.autorodeoluttenberg.nl.
 
Foto: MD Fotografie
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: