Jan Nathan Rozendaal verkenner voor nieuwe coalitie Hellendoorn

Datum: 15-05-2023

15.25 uur - In onderling overleg tussen de fractievoorzitters wordt Jan Nathan Rozendaal unaniem voorgedragen als onafhankelijke verkenner. De verkenner onderzoekt de mogelijkheden voor een stabiele en vruchtbare coalitie en inventariseert wat de randvoorwaarden zijn om in vertrouwen te kunnen samenwerken. Rozendaal is momenteel burgemeester van de gemeente Elburg.

 
In de extra raadsvergadering van 10 mei 2023 is gesproken over de ontstane politieke situatie, door het opzeggen van de samenwerking van de fracties van VVD en GroenLinks met de fractie van Lokaal Hellendoorn. Tijdens dit duidingsdebat is ook gesproken over het vervolg. In dit debat is de conclusie getrokken dat er een onafhankelijke verkenner gezocht moet worden om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een stabiel gemeentebestuur.
 
De verkenner heeft als opdracht om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn voor een stabiele en vruchtbare coalitie en te inventariseren wat de randvoorwaarden zijn om in vertrouwen te kunnen samenwerken. De verkenner wordt gevraagd, gelet op de huidige situatie, begin juni een advies uit te brengen aan de raad, zonder daarbij de zorgvuldigheid uit het oog te verliezen.
 
In de raadsvergadering van 16 mei 2023 wordt de benoeming en de opdracht van de verkenner vastgesteld.
 
Jan Nathan Rozendaal werkte als adviseur, trainer, procesbegeleider en bestuurder voor diverse overheden en samenwerkingsverbanden. Momenteel is hij burgemeester van de gemeente Elburg (sinds 2017).
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Gerrit schreef op 15-05-2023

Bij de Reggegroep waren ook nog wel verkenners beschikbaar.

Uw reactie

Naam:
Bericht: