SVVN stelt nacompetitie veilig

Datum: 15-05-2023

12.51 uur - Afgelopen zaterdag ging het vlaggenschip van SVVN op bezoek bij Mariënberg. Beide ploegen hadden hetzelfde doel voor ogen. Plaatsing voor de nacompetitie. Verschil is wel dat het Mariënberg om lijfsbehoud gaat en bij SVVN op promotie. De weersomstandigheden waren zomers te noemen. Het gras was wat aan de lange kant wat het nogal stroef maakte. Ondanks de nodige afwezigen kon SVVN, zoals eigenlijk het gehele seizoen, een goed representatief elftal op de been krijgen. En dus ging iedereen er eens goed voor zitten als scheidsrechter Ferens Groenhuijsen om half drie het startsein geeft voor deze wedstrijd.

SVVN schoot uit de startblokken en zette de tegenstander flink vast op de eigen helft. Bij balverlies werd de tegenstanders dermate opgejaagd dat het in no time weer balwinst opleverde. Dit resulteerde in een drieluik aan kansen voor Tygo Vliek in de eerste vijf minuten. Het eerste schot eindigde in de handen van de keeper terwijl de tweede en derde over het doel gingen. Tygo had het vizier niet op scherp staan in den beginne. In de 11de minuut is er voorzet van links die op het hoofd van Teun Bakhuis beland. Hij kopt snoeihard op de kruising achter de kansloze doelman.

Een treffer kon niet uitblijven en kwam er ook binnen een kwartier. Een goede corner van rechts van Jimmy Scharphof werd bij de tweede paal terug gekopt en Delano Burnama verschalkte met zijn schot doelman Jelle Brinks van de thuisclub. Ook na de voorsprong ging SVVN stug door met waarmee het begonnen was. In de 17de minuut passeert Teun Bakhuis op de achterlijn met een prachtige sleepbeweging zijn directe tegenstander. Hij bezorgt de bal bij Martijn ter Steege die met zijn schot de voorsprong verdubbelde.

Hierna kwam de thuisploeg beter in zijn spelen liet SVVN de teugels vieren. Het leidde direct tot gevaar als in de 18de minuut Patriz Loohuis handelend moet optreden bij een sluw afstandsschot. In de 34ste minuut verslikt een verdediger van SVVN zich in een aanvaller van de thuisclub. Patriz Loohuis komt goed zijn doel en dwingt de aanvaller naar de zijkant waardoor zijn schot in het zijnet belandde. In de 37ste minuut komt Marvin Thomas door vanaf rechts en legt de bal perfect terug op Tygo Vliek die nu wel het doel weet te vinden en de stand op 0-3 brengt.

Het laatste wapenfeit komt van de thuisploeg als het achterin helemaal open ligt bij SVVN. Mariënberg gaat met twee man op Patriz Loohuis af. Patriz redt en wordt daarbij ondersteunt door een verdediger. Het is niet zo gek dat Mariënberg slechts 23x gescoord heeft deze competitie als je zulke kansen laat liggen. De gloriedagen van clublegende Rolf Hofsink zijn wel voorbij hoewel de 41-jarige in de tweede helft nog wel inviel. SVVN gaat derhalve rustten met een comfortabele 0-3 voorsprong.

In het begin van de tweede helft krijgt Mariënberg een dot van een kans als Job Wolters de bal panklaar voorlegt. Zijn collega aanvaller schat de bal niet goed op waarde en andermaal komt Patriz Loohuis als winnaar uit de strijd. Een tweede helft die net zo goed schriftelijk afgewerkt had kunnen worden. Mariënberg liet ondanks de achterstand vaak de bal aan SVVN en de groenwitten vonden het allemaal best. In de 60ste minuut gaat Job Wolters nog alleen op de keeper af, maar weer weet Patriz zijn doel schoon te houden.

In de 69ste minuut wil Chiel Karkdijk een voorzet geven vanaf rechts, maar ziet hij tot ieders verbazing niet in de laatste plaats die van doelman Brinks van Mariënberg de bal in bovenhoek verdwijnen. Het is inmiddels gespeeld en zomeravondvoetbal geworden. De aandacht is steeds minder bij het voetbal en er worden madeliefjes geplukt in plaats van foto’s gemaakt. Teun Bakhuis weet vandaag niet te scoren, maar raakt in de 87ste minuut nog wel voor de tweede keer de paal deze middag als zijn vrije trap het aluminium raakt.

Zo blijft het 0-4 en daarmee blijft SVVN ongeslagen in 2023. Iets voor zeven bereikte in het clubgebouw het bericht dat Juventa’12 had verloren van Wilhelminaschool. Dat betekent dat Wierdense club SVVN niet meer kan passeren in de periode of eindstand. Hiermee wordt SVVN minimaal vierde en heeft het de nacompetitie bereikt. Hellendoorn ging op eigen veld verrassend onderuit tegen De Esch. Omdat Rigtersbleek wel won werden zij kampioen van de 3de Klasse D. Onze felicitaties aan de Enschedese club. Onder in de ranglijst viel het doek voor DES. Met 11 punten uit 23 wedstrijden mogen zij het volgend jaar in de 4de Klasse proberen.

Volgende week speelt SVVN de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. SVVN wil derde worden om de doelstelling te bereiken en om met een thuiswedstrijd de nacompetitie te beginnen. Daarvoor heeft het nog één punt nodig. Tegenstander is VV Hellendoorn. Zij kunnen zich na de nederlaag opgaan maken voor de nacompetitie en zij spelen louter voor de eer. De wedstrijd SVVN tegen VV Hellendoorn begint om 14:30 uur.