Zanger en kunstschilder Erik Neimeijer uit Hellendoorn gaat op boeken

Datum: 09-05-2023

13.04 uur - Via een berichtje op Facebook werd de alom bekende zanger en kunstschilder Erik Neimeijer benaderd door Rina Stam, schrijfster van het populaire boek ‘Welke dag is het vandaag?’, met de vraag of hij de cover van haar nieuwste boek ‘Dans door het verleden’ wilde ontwerpen. Er werd contact gelegd en het klikte tussen de twee creatievelingen. Erik maakte een bij het verhaal passend schilderij voor op de omslag. Het boek met de kleurrijke cover, gemaakt door Flamingo Media uit St. Jansklooster, wordt gepresenteerd op zondagmiddag 4 juni in Nijverdal in de galerie van Erik en zijn vrouw Maartje de Vries. 

 
Vrolijke kleuren
Wie de cover van ‘Dans door het verleden’ ziet, zal zeer zeker het werk van Erik herkennen. De vrolijke kleuren spatten van het boek af en dat was precies de bedoeling. Rina wilde een omslag die opvalt. “Mila het dansende zigeunermeisje met haar vriend Janos op gitaar uit het verhaal moesten op de cover komen in sprekende kleuren. Ik lag vlak voordat ik in slaap viel te denken aan hoe dit vorm te geven en zag de schilderijen van Erik voor me, die ik op social media voorbij had zien komen. De personages op zijn schilderijen en de vrolijke kleuren spraken mij aan en pasten precies bij wat ik voor ogen had. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en de voor mij nog onbekende Erik Neimeijer te vragen om de cover te ontwerpen door middel van een schilderij. Ik vertelde hem wat ik voor ogen had en hij begreep precies wat ik bedoelde. Ik ben superblij met het resultaat”, aldus Rina. Ook Erik is enthousiast: “Het is fantastisch om in Rina’s wereld te mogen duiken en in mijn eigen stijl daar kleur en gestalte aan te mogen geven.”
 
Vervolg
De afgelopen winter heeft Rina de Rode Draad Trilogie geschreven, waarvan ‘Dans door het verleden’ het eerste deel is. Ze schreef in drie maanden drie boeken. Op de vraag hoe ze dat zo snel doet, drie boeken in drie maanden, antwoordt de schrijfster: “Het gaat vanzelf: ik ga zitten, ik begin te typen en onder mijn vingers ontstaat vanzelf het verhaal. Het schrijven is een magisch proces, iedere keer weer.” De covers van de twee volgende delen ‘Duik in het heden’ en ‘Droom naar de toekomst’ zullen net als voor ‘Dans door het verleden’ ontworpen worden door Erik, zodat de gehele trilogie dezelfde uitstraling krijgt. “Ik vind herkenbaarheid in mijn werk heel belangrijk, daarom is het gaaf om een serie te creëren, zodat het echt één geheel wordt. Dan bouw je een relatie op met de lezer, en daar is Rina ook heel goed in.”
 
Boekpresentatie
De boekpresentatie belooft een gezellige middag te worden. De presentatie is in handen van Inga Tjapkes, presentatrice bij RTV Oost. De happening is onder het genot van een hapje en een drankje én luistergenot naar de gipsy muziek van Swingingguitars uit Hilversum, muziek zoals dat van Janos en Mila. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Wie benieuwd is naar de lancering van het boek met de artistieke cover kan zich aanmelden via info@boekenvanrina.nl.
 
De voorverkoop, met korting, van ‘Dans op het verleden’ op www.boekenvanrina.nl is inmiddels gestart en loopt tot en met 31 mei. Vanaf 4 juni is het boek ook in iedere (online) boekhandel te koop en in de galerie van Erik en Maartje. 
 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: