Waterpolo: Heren- en Damesteam Het Ravijn komen tot de kwartfinale

Datum: 01-05-2023

11.05 uur - Zowel de waterpoloheren als de waterpolodames zijn tot de kwartfinale van de strijd om het kampioenschap van Nederland gekomen. De waterpoloheren wisten hun landstitel niet te prolongeren en stranden na twee wedstrijden tegen kampioenskandidaat GZC-Donk, dat in twee wedstrijden met 15-11 in Gouda en 7-10 in Nijverdal wist door te dringen na de halve finale van de play-offs.

Ook de Nijverdalse waterpolodames wisten de halve finale niet te halen. Het Utrechtse UZSC was in drie wedstrijden uiteindelijk de halve finalist. Vrijdagavond 28 april was de ploeg van Wicher Diallo  in Utrecht met 6-10 nog de winnaar. Zaterdagavond 29 april verloor Het Ravijn met 7-10 en daardoor moest een derde wedstrijd uitkomst bieden. In het Utrechtse thuisbad De Krommerijn trokken de UZSC dames na een gelijk opgaande wedstrijd met 14-12 aan het langste eind.
 
Heren 1: 
In twee wedstrijden waren de Goudse heren uiteindelijk de sterkste voor de Nijverdallers, al werd er door de Ravijners wel hard voor geknokt.  Aanvoerder Jorn Muller: "We hebben vrijdagavond drie periodes lang als team goed gespeeld. Daarna wist Donk met hun kwaliteiten het gat te slaan en wonnen ze met vier doelpunten verschil met 15-11. Zaterdag werd er goed gespeeld. Interim coach Sander Nieland: Vrijdagavond was de koek op. Zaterdag hebben we goed gespeeld, maar de kansen werden onvoldoende afgemaakt" . De wedstrijd eindigde in een 7-10 nederlaag, waardoor het seizoen erop zit voor de Nijverdallers. 
 
Dames 1:
De waterpolodames hadden als doel de halve finale te halen. Dat was ook het strijdplan van Wicher Diallo. De Nijverdallers probeerden in drie wedstrijden dat doel te bereiken. Vrijdagavond ging dat volgens plan. Het Ravijn was zaterdag het betere team, maar liet na de veel gecreëerde kansen in doelpunten om te zetten. Zondag wisten beide ploegen dicht bij elkaar te blijven, maar het was UZSC dat in de laatste minuten de winst naar zich toe trok. Met een 2-1 overwinning in wedstrijden gaat UZSC de strijd aan in de halve finale en zit ook het seizoen voor de waterpolodames van Het Ravijn erop.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: