SVVN tegen Rigtersbleek

Datum: 01-05-2023

11.00 uur - Prachtig weer, veel publiek en zelfs RTV Oost die op deze wedstrijd was afgekomen. Alle ingrediënten waren afgelopen zaterdag op Sportpark Groot Lochter voor de wedstrijd tussen de nummer drie en één van de competitie. De opmars van SVVN lijkt niet te stuiten. Al elf wedstrijden achter elkaar werd er geen nederlaag geleden door de mannen van René de Visscher. En zo ontwikkelde SVVN zich van degradatiekandidaat naar pole position voor deelname aan de nacompetitie voor promotie.

SVVN heeft vier punten voorsprong op Juventa en zes op Daarlerveen dat deze speelronde niet in actie kwam. Rigtersbleek heeft zes punten voorsprong op Hellendoorn en telt met nog vier wedstrijden af naar het kampioenschap. De wedstrijd in Enschede was een complete offday voor SVVN tegen een uitstekend Rigtersbleek. Het werd maar liefst 8-0 voor de thuisclub. We hebben iets recht te zetten.

Om half drie gaf arbiter Erik Maat het startsein voor wat een waar voetbalgevecht zou worden. SVVN zocht brutaal de aanval en dat leidde al in de eerste minuut van de wedstrijd tot een schot op doel. Teun Bakhuis komt recht voor het doel iets buiten de zestien en hij neemt de bal op zijn pantoffel. Doelman Nick Louwman van Rigtersbleek weet, met enige moeite, het schot te pareren. SVVN zat kort op de tegenstander en het maakte het daardoor de gasten erg moeilijk. Toch liet Rigtersbleek bij vlagen zien waarom ze verreweg de beste ploeg van deze klasse hebben. Ze hanteerden vaak de lange bal, maar deze kwam dan altijd aan. In de 7de minuut is er een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal wordt in de zestien gepompt en daar schiet Fabian Franke van Rigtersbleek oog in oog met Patriz de bal over het doel. Het was een startsein voor offensief van de gasten.

In de 10de minuut gaat Issy Wevers vanaf links alleen op Patriz af. De doelman komt als winnaar uit de strijd als hij dwingt dat de aanvaller tegen hem aanschiet. Patriz houdt hiermee SVVN voorlopen op de been. In de 12de minuut wordt een kennelijk als voorzet bedoelde trap dermate van richting veranderd dat deze boven op de lat van het doel van SVVN ploft. SVVN staat flink onder druk en moet in de 14de minuut capituleren. Het is een vrijwel identieke situatie als in minuut tien, maar nu kroont Issy Wevers zich wel als winnaar en scoort hij de 0-1. Even later had SVVN zo maar de gelijkmaker kunnen scoren. Een verdediger van Rigtersbleek is bij een voorzet van rechts net iets eerder bij de bal dan Jimmy Scharphof zodat hij de bal nog tot hoekschop kan verwerken.

In de 31ste minuut geeft Jimmy Scharphof een fijne voorzet vanaf links bij de tweede paal. Marvin Thomas weet de bal net niet goed genoeg te raken om de bal op doel te schieten. Een paar minuten later treedt Patriz Loohuis handelend op bij een vrije trap vanaf links die via een omweg listig op doel geschoten wordt. Bij de daarop volgende corner krijgt Patriz Loohuis assistentie van Jimmy Scharphof die bal van de lijn kopt. Zo gaat SVVN rustten met een 0-1 achterstand. Maar niets is nog verloren. SVVN laat alleraardigst voetbal zien gecombineerd met een geweldig collectieve werklust en het blijft daardoor in het spoor van Rigtersbleek en het maakt het de koploper zelfs zeer lastig.

De tweede helft is van hetzelfde laken een pak. SVVN werkt zich een slag in de rondte. In de 54ste minuut lijkt Teun Bakhuis alleen op de keeper af te gaan, maar hij wordt afgevlagd. Dat moet dan zeer kiele kiele zijn geweest. SVVN moet wel zeer verdacht zijn op de uitvallen van Rigtersbleek want die zijn zeer gevaarlijk. In de 58ste minuut wint Sam Schukkink het duel en gaat op Patriz Loohuis af en schiet de bal echter net naast het doel. In de 64ste minuut is er voorzet van rechts en dreigt daar groot gevaar vlak voor het doel. Patriz Loohuis behoudt voor de zoveelste keer SVVN voor een grotere achterstand. In de aanval daarop pikt Teun Bakhuis een afvallende bal op en met een zeer precies schot schiet hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

De opluchting is groot. Het is loon naar werken. En na de gelijkmaker doet SVVN  er zelfs nog een schepje bovenop en gaat het vol voor de winst. Bij Rigtersbleek lijken ze er door te zitten. In het laatste kwart van de wedstrijd komt het niet tot uitgespeelde kansen voor een der beide partijen. Beide partijen moeten genoegen nemen met één punt. Voor SVVN is dit een winstpunt. Een verdiend punt. SVVN speelde een puike pot voetbal en liet een ongekend collectief arbeidsethos aan de dag te brengen. Waar misschien vooraf mensen dachten dat de voorsprong van SVVN zou slinken na deze wedstrijd werd deze zelfs nog iets groter omdat Juventa met 3-2 verloor bij VV Bergentheim. Het gat is dus nu vijf punten met nog drie wedstrijden te gaan. Maar als SVVN dit voetbal op de mat kan blijven leggen is er dan nog wat te vrezen? Volgende week is er een beker-/inhaalweekend en dan volgen er nog drie finales. Om te beginnen gaat SVVN op 13 mei op bezoek bij VV Mariënberg. De wedstrijd zal om half drie beginnen.