Dressuurruiter Nick van Rooyen uit Nijverdal naar Special Olympics World Games 2023!

Datum: 28-03-2023

9.39 uur - Dit jaar reist Special Olympics TeamNL naar de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn; het grootste sportevenement in de wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. Dressuurruiter Nick van Rooyen uit Nijverdal gaat dit jaar zijn sportdroom in Berlijn tegemoet. 

 
Nick is 26 jaar en woonachtig in Nijverdal. Hij is één van de 56 sporters die Nederland gaat vertegenwoordigen in Berlijn bij het onderdeel paardrijden.
Vanaf zijn 8e jaar rijdt Nick al paard. In eerste instantie bij de FPG-maneges ‘t Mölnbelt in Wierden en ’t Leijerweerd in Enter, maar sinds zeven jaar in de reguliere wedstrijdsport met Tommy, het paard van zijn moeder. De klasses B t/m M1 hebben ze samen helemaal doorgereden. Met als hoogtepunt toch wel een zilveren medaille vorig jaar juni tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in Wierden. 
 
Niemand heeft ooit kunnen voorspellen dat Nick uit zou groeien tot een zeer getalenteerde en succesvolle dressuurruiter. Zijn beperkingen zorgden in het verleden voor grote (gedrags) problemen. 
Nick heeft het geluk dat hij een geweldig team achter zich heeft staan. Zij geloven in hem en helpen hem te groeien tot de beste dressuurruiter van Nederland met een verstandelijke beperking. Er wordt niet gekeken naar de dingen die hij niet kan, maar er wordt vooral gekeken naar wat hij wel kan en wat hij graag zou willen bereiken!
 
Autisme, ADHD en een Verstandelijke Beperking houden Nick niet tegen om zijn droom te verwezenlijken! Zijn wens en doel is om iedereen te laten zien dat je met een (verstandelijke) beperking net zo goed kunt worden in de sport als iemand die geen beperking heeft! Het kost Nick alleen veel meer moeite en tijd om op een bepaald niveau te komen.
 
Nick is met recht een ambassadeur voor alle ruiters met een verstandelijke beperking!
 
56 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking stappen in juni 2023 op de trein naar Berlijn. Deelname aan de World Games zal het leven van de sporters voorgoed veranderen. De sporters zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De Special Olympics World Games worden van 17 t/m 25 juni 2023 gehouden in Berlijn.
 
Foto: Nick op zijn eigen jonge paard My Way (Franklin X Douceur) 
(eigen foto)
 
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: