SVVN op bezoek bij Bergentheim

Datum: 23-03-2023

9.08 uur - Aanstaande zaterdag reist SVVN af naar Moscou om daar een wedstrijd tegen VV Bergentheim te spelen. De kruitdampen van vorige wedstrijd kwamen van het vuurwerk. SVVN won, na een vroege achterstand, betrekkelijk eenvoudig de derby tegen DES met 3-1. Een goede tweede gedeelte van de eerste helft boog de achterstand om in een voorsprong en deze werd na rust nog met doelpunt uitgebreid. De doelpuntenmakers waren Tygo Vliek (2x) en Teun Bakhuis (na een assist van Tygo). SVVN hield met deze overwinning de felbegeerde derde plaats op de ranglijst vast.

Hoe anders is het Banthum. Bergentheim speelde tot vorig seizoen elk jaar weer nacompetitie voor promotie en telkens ging het al vroeg mis in dit toetje. Vorig seizoen werd de nacompetitieplek op het eind van de competitie afgesnoept door SVVN en eindigde Bergentheim, nadat het de laatste drie wedstrijden had verloren, zelfs als achtste. Ook dit jaar gaat het moeizaam met Bergentheim. Met achttien punten uit vijftien wedstrijden staat het slechts tiende en dat betekent aan het einde van de rit nacompetitie voor handhaving. Afgelopen zaterdag werd in Oldenzaal bij concurrent De Esch met 1-1 een punt gepakt.

Bergentheim wist tot nu toe slechts vier keer te winnen en één daarvan was in Nijverdal tegen SVVN. SVVN was zeker niet de mindere deze wedstrijd maar kreeg vlak voor tijd de deksel op zijn neus. Winnen in Bergentheim is een uitdaging voor SVVN. Dat deed het deze eeuw nog niet. Vorig seizoen was SVVN er heel dichtbij, maar gaf het in blessuretijd een 1-3 voorsprong weg. Zaterdag kunnen we zien of het SVVN eindelijk wel lukt de drie punten mee te nemen naar Nijverdal. De wedstrijd VV Bergentheim tegen SVVN wordt gespeeld op Sportpark Moscou te Bergentheim. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Zander Pouls uit Dedemsvaart.