Anneke Raven nieuwe voorzitter Historische Kring

Datum: 14-03-2023

9.57 uur - Tijdens de jaarvergadering van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal op 13 maart is Anneke Raven tot voorzitter benoemd. Gert Bladder werd benoemd tot secretaris. Drie bestuursleden zijn daarbij teruggetreden. Jan Lohuis is 12 jaar bestuurslid geweest, waarvan de laatste 4 secretaris. Eddy Muis treedt na 8 jaar voorzitterschap af en Thom Kruiper is 3 jaar lid van het bestuur geweest. De drie blijven wel actief binnen de vereniging.

De aanwezige leden ondersteunden unaniem de voordracht van Anneke Raven tot nieuwe voorzitter en Gert Bladder tot nieuwe secretaris. Samen met penningmeester Herman Zwijnenberg en de leden Alfred Ruiter en Natasja Leoné vormen zij nu het bestuur van de Historische Kring.
 
Anneke zei na haar benoeming het voorzitterschap met plezier over te nemen van Eddy Muis. “Door het bestuur en vrijwilligers is de afgelopen periode enorm veel werk verzet om d’Oale Pastorie tot een prachtige plek te maken, waar iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze mooie gemeente terecht kan. De komende tijd zal het nieuwe bestuur kunnen voortbouwen op het stevige fundament dat door hen is gelegd. De focus zal allereerst komen te liggen op onze jeugd. Middels een escaperoom willen we hen laten kennismaken met de historie van de omgeving waarin ze opgroeien. Ook zal de samenwerking met onder andere het Memory Vrijheidsmuseum worden geïntensiveerd. Kortom ook voor het nieuwe bestuur zijn er genoeg uitdagingen! Daar wil ik als voorzitter graag mijn steentje aan bijdragen.”
 
De Historische Kring prijst zich gelukkig dat zij deze mensen kon benoemen. “In tijden dat het de meeste verenigingen moeite kost voldoende vrijwilligers te vinden, zeker als het gaat om bestuursleden, is dat bij ons niet het geval,” zegt oud-voorzitter Eddy Muis. “Met Anneke en Gert hebben wij twee heel betrokken en ervaren bestuursleden kunnen benoemen. Wij zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.”
 
De Historische Kring stelt zich ten doel het culturele Erfgoed binnen onze gemeente te behouden, te bewaren en te ontsluiten voor een zo breed mogelijk publiek. De vereniging groeide de afgelopen 2 jaar met 20% naar circa 550 leden.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: